Odpověděl/a – 22.říjen 19:32
Jahůdko, jsem stará hospodyně a ve fólii jsem nikdy knedlíky nevařila. Mám dvě stránky předpisů na knedlíky napsané a uložené, psala jsem to pro kamarády, tak Ti to můžu poslat taky. Úplně nejlepší knedlík sem ale napíšu : 3 rohlíky (housky)+ 2 cl vody (malý panák) + 2 cl oleje + 1 vejce + sůl. Včerejší rohlíky na kostičky, zalít tekutinami upácat 4 koule a vařit v osolené vodě 8 minut. Podávat rozkrojené na půlky. Olej se dá nahradit 50g rozškvařené slaniny, nakrájené na kostičky ( v MW na 1 minutu).
Odpověděl/a – 22.říjen 19:40
Jahůdko, jsem stará hospodyně a ve fólii jsem nikdy knedlíky nevařila.
Mám dvě stránky předpisů na knedlíky napsané a uložené, psala jsem to
pro kamarády, tak Ti to můžu poslat taky. Úplně nejlepší knedlík sem ale
napíšu : 3 rohlíky (housky)+ 2 cl vody (malý panák) + 2 cl oleje +
1 vejce + sůl. Včerejší rohlíky na kostičky, zalít tekutinami upácat
4 koule a vařit v osolené vodě 8 minut. Podávat rozkrojené na půlky.
Olej se dá nahradit 50g rozškvařené slaniny, nakrájené na kostičky (
v MW na 1 minutu).
Doplňuji:
Tenhle knedlík se dá dělat i z toastového světlého chleba, takže ho
teď dělají i moji přátelé v kapitalističtější cizině, kde nemají
ani mouku, ani rohlíky.