Avatar uživatele
Zlatý

Prosím poradte,jak na boršč ze sterilovaného zelí a červ.řepy,děkuji moc :-)

Začala jsem vařit boršč,ale zelí a červenou řepu,nemám čerstvou,jen sterilovanou. Mám zelí přidat k masu,uvařit a když je polévka skoro hotová,teprve přidat steril.červ.řepu?
Prošla jsem na netu spoustu receptů,ale převážně jsou z čerstvého zelí a řepy,tak nevím,jak postupovat.Vaříte někdo boršč ze steril.zelí a řepy? Ráda bych se poučila od někoho z vlastní zkušenosti.Předem moc děkuji :-)
Doplňuji:
Mě napadl postup:
Ted vařím hovězí,cca po půl hodce přidám vepřové se sterilovaném zelí,pak kuřecí a až bude zcela polévka hotová,teprve přidám ster.červen.řepu?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Tady je receptík se sterilovaným zelím i řepou http://recepty.vareni.cz/…
ale myslím,že jak Vás ten postup napadl,tak by to klidně mohlo jít i takto.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Vařím boršč ze syrové řepy i syrového zelí. Zdá se mně, že ze steril. řepy není tak chutný.

Našla jsem vám postup - je až na konci stránky.

http://www.iprima.cz/…


Avatar uživatele

A co tenhle falešný?Je jak dělaný,na to ,co jsi vypsala za ingredience?

Zdroj: http://www.zeny.cz/denicky/den icek/6491


Avatar uživatele
Registrovaný

Vařím boršč z čerstvého i steril. zelí.Steril zelí se vaří déle.Já nejdřív uvařím maso (dělám z kuřecího) po 5ti min. dám zelí s cibulí pak brambory.čerstvou řepu a mrkev nakrájím na nudličky a osmažím je zvlášť na oleji.Nakonec je hodím do boršče a přidám lžíci octa a nechám odstát, aby zčervenal,okořením.


Avatar uživatele
Bronzový

Dejte si pozor na to aby jste nedala do polévky nic kyselého před vařením brambor! Brambory by zůstaly tvrdé. Jinak je samozřejmě uvařit solo vedle. Dobrou chuť.

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Zlatý

Andělé

Také jsem četla,že je dobré do polévky přidat celé vejce,protože prý výborně nasaje aroma,vařit ho po celou dobu a vyndat,až je polévka hotová a rozetřít do ní. Nezkoušel jste to někdo? Děkuju :-)

Avatar uživatele
Pokročilý

Kerberus

Andělé, zkuste si projít starší odpovědi. Receptů na boršč bylo již několik. Třeba vám některá rada pomůže.

Avatar uživatele
Zlatý

Andělé

iceT a Kerberus,moc vám děkuju :-)
Příště ho radši budu dělat z čestvého zelí a řepy,také mě napadlo,že nebude tak dobrý.
Koukla jsem sice na starší odpovědi,ale přiznám se,že v rychlosti a o steril.zelenině jsem nic nenašla.Ale měla jsem počkat a vše si prohlédnout,máte pravdu. Moc děkuju :-):-)

Avatar uživatele
Zlatý

iceT

Neděkujte,já jsem dělala boršč jen jednou jedinkrát,podle nějakého receptu a už je to dávno.Nikdy bych nevěřila,že mi bude až tak chutnat.:-)

Avatar uživatele
Zlatý

Andělé

iceT,já jsem moc ráda,že jste mi poradily.Včera na mě dcera(bude jí tento měsíc 13 let) kroutila očima,že budu dnes dělat boršč ze steril.zeleniny. Nemá ráda,když zkouším nová jídla,většinou jí nechutnají a chce,abych vařila ty osvědčené :-D)Také jsem boršč vařila jen párkrát a s tou steril.zeleninou nemám vůbec zkušenosti.Bývalá tchýně dělala výborný,ale nechtěla mi recept dát.Ale je to mnamka,sice drahá,ale také nám strašně chutná. No,uvidíme dneska,to asi tak dobré nebude...:-)Ale opravdu děkuju:-)

Avatar uživatele
Zlatý

iceT

...jste mě teď nabudili na boršč.....třeba minulý týden jsem prvně zkoušela drožďové knedlíčky-lahoda...

Avatar uživatele
Zlatý

Andělé

iceT-já jsem si tak říkala,že vám všem nejspíš dělám pěkný chutě...:-))
Droždové knedlíky...ty jsou nejlepší,také je milujeme...:-))mnam,už mám hlad...:-))

Avatar uživatele

anonym

V kantýně nám dělají polský,ale ten je!....i dvakrát si dojdu,recept neřeknou a neřeknou.

Avatar uživatele
Pokročilý

Kerberus

Dělám boršč často, tuto polévku "husťačku" miluji. Mám recept od rodiny z Polska. Liší se např. tím, že se do něj přidávají fazole.

Kdysi jsem na tuto polévku chodila v Ostravě do restaurace Moskvanka. To jsem recept ještě neznala.

Andělé, ať všem chutná.

Avatar uživatele
Zlatý

Andělé

Kerberus,někde jsem na netu četla,že se přidávají fazole.Zrovna ráno jsem o nich přemýšlela...jaké prosím používáte a kdy je dáváte do polévky?Moc děkuju:-)

Jinak moc děkuju,už to voní,ale nevím,nevím...příště jedině z čerstvé zeleniny..Moc děkuju :-)

Avatar uživatele
Zlatý

Andělé

Jami155,také Vám v kantýně recept neřeknou?:-D).Nojo,mě bývalá tchýně taky nechtěla a nechtěla za boha dát:-D).Ale jestli se mi někdy povede sehnat ten nejlepší recept,vyvěsím ho sem...:-)

Avatar uživatele

anonym

Už se těším!Díky!

Avatar uživatele
Zlatý

Andělé

Nemáte vůbec zač:-):-)
Popídím se,pak ho vyvěsím a vyhlásím o nejlepší recept na boršč...třeba každý přidá různé vychytávky a dáme dohromady pořádnou baštu...:-)

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 845
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.