Avatar uživatele
Registrovaný

Recept na boršč

Scháním recept na pravý ruský boršč. Babička ho dělala a chutnal přímo výtečně. Já jsem ho dělala podle receptu, co jsem našla na internetu a nebylo to takové, jak ho dělávala babička. Poradíte?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Registrovaný

Boršč od babičky Tamary
Porcí: 7
Doba přípravy: 45 min

Použité suroviny:
kořenová zelenina | červená řepa | cibule | vařené uzené maso | vepřové plecko | hovězí zadní | kysaná smetana | celý pepř | mletá paprika | masox | bobkový list | nové koření | koriandr | sůl | event | hladká mouka
Postup:
Nakrájíme řepu na kostičky (nebo malé řepy na půlky), dáme do misky a zalijeme trochou vody. Necháme řepu několik dní v teple, dokud nezkvasí a nepustí růžovou šťávu. Pak necháme v hrnci zesklovatět cibuli, přidáme kořenovou zeleninu a chvíli opékáme, přidáme maso nakrájené na kousky a znovu opékáme, pak přidáme papriku, poté zkvašenou řepu, ostatní koření, zalijeme vodou a přidáme masox. Vaříme, dokud není všechno měkké. Před koncem vaření přidáme kyselé či čerstvé červené zelí a ještě povaříme. Přidáme nakrájené uzené maso. Je-li polévka řídká, můžeme ji zahustit trochou mouky rozkvedlané ve vodě. Nalijeme do talířů, do kterých přidáme 1-2 lžíce smetany.
Podáváme s teplými pelmeni, pirožky, vdolky či lívanci.

http://recepty.chytrazena.cz/…

Zdroj: http://recepty.chytrazena.cz/h ledat-recept/

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Pokročilý

ten mám ozkoušený je výborný

Zdroj: http://recepty.vareni.cz/pravy -rusky-borsc/


Avatar uživatele
Pokročilý

Recept od: Budulínek Ingredience:
kořenová zelenina 200 g
cibule 1 ks
sterilovaná červená řepa 100 g
sůl
hovězí maso 400 g
tuk 30 g
kysané zelí 150 g
rajče 6 - 8 ks
zakysaná smetana 125 ml
brambory

Maso omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Maso vytáhneme a necháme zchladit. Pak jej nakrájíme na kostičky. Rajčata, spaříme, oloupeme, zbavíme tekuté dužniny a necháme je na pánvi pomalu dusit - rozvařit.

Kořenovou zeleninu a cibuli očistíme a nakrájíme na nudličky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Na pánvi rozpálíme tuk nebo olej a kořenovou zeleninu s cibulí a brambory orestujeme. Pak zeleninu přidáme spolu s řepou do vývaru z masa a uvaříme ji doměkka. Ke konci vaření přidáme zelí a krátce vše povaříme. Přidáme ještě rozvařená rajčata a maso a necháme naposledy prohřát.

K boršči podáváme na stůl zakysanou smetanu.


Avatar uživatele
Registrovaný

30 dkg hovězího masa, 30 dkg vepřového masa, 30 dkg uzeného masa, 2 klobásy, 20 dkg hlávkového zelí, 1 velká mrkev, 1 kořen petržele, 10 dkg kořene celeru, 20 dkg červené řepy, 1 velká cibule, 2 rajčata, 1 lžíce octa, sůl, pepř, celé nové koření, 3 bobkové listy, 1,5 l vývaru z masa, lžíce sádla, 2 větší brambory, 2 kostičky masoxu, smetana

Postup:

Nejprve si uvaříme maso doměkka v tlakovém hrnci. Vyjmeme jej a necháme vychladit na talíři. Do hrnce si dáme nakrájenou řepu, mrkev, petržel a celer na kostičky, osolíme, zalijeme trochou vývaru (z vařeného masa) a vaříme. Po chvilce přidáme bobkový list, pepř, nové koření, rajčata na kousky, sádlo, ocet. Asi po 10 minutách přidáme nakrájené zelí na nudličky, zbytek vývaru, masox, brambory na kostičky a uvaříme doměkka. Nakonec přídáme nakrájené vařené maso, klobásy na kolečka, lehce promícháme, prohřejeme a podáváme.

Na talíři si každý nalije do polévky smetanu.


Avatar uživatele
Pokročilý

400 g hovězích kostí

200 g předního hovězího masa

200 g vepřové plece

2 l vody

100 g šunky

100 g párků

200 g červené řepy

30 g rajčatového protlaku

5 lžic másla

200 g hlávkového zelí

100 g mrkve

100 g cibule

cukr, ocet, sůl, několik zrnek pepře

bobkový list, kysaná smetana

Kosti, maso a koření zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit. Červenou řepu nakrájíme na nudličky a dáme dusit společně s nudličkami mrkve a zelí na osmažený základ z cibule a rajčatového protlaku. Když jsou maso i zelenina měkké, přecedíme vývar do zeleniny. Do boršče přidáme maso nakrájené na nudličky, klolečka osmažených párků a nudličky šunky. Nakonec přidáme kysanou smetanu, kterou je možno podávat zvlášt'. Podle potřeby ochutíme octem a cukrem.


Avatar uživatele
Pokročilý

co nejvíce druhů mas - po 200gr. a kostí dát vyřit, přidat 300g kořenové zeleniny, 300gr řepy a kysaného zelí, a zahustit nakonec zakysanou smetanou, okyselit dle chuti

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 840
Zlatý annas 757
Zlatý iceT 494
Zlatý marci1 479
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.