Avatar uživatele
Bronzový

Vaříte boršč?

Měl jsem jeden krásný recept , ale je v háji.Na netu jsem ho nenašel.Jak jej děláte vy? Třeba někdo má stejný recept, jako byl můj ztracený.No , naděje umírá poslední, tak díky ....
Doplňuji:
Vagra díky !!!!To je ON ! Už jak jsem četl o slovenštině, tak mne to trklo. Ten ztracený byl taky SLOVENSKÝ. A co více , je to ono.DÍKY MOC!! A také všem ostatním moc děkuji.Vyzkouším, vyzkouším, nebojte se.Já totiž toto jídlo přímo zbožňuji.Tak se mějte a díky.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Já vařím. Správně má být ze tří druhů mas. Já dávám někdy jen jedno, jindy dvě.
Dělám ho zhruba podle vloženého odkazu. Kosti ale nepoužívám. Někdy přidám i fazole, sušené houby. Hřebíček rovněž ne, jen pepř, nové koření a bobkový list.

Zdroj: http://recepty.vareni.cz/pravy -rusky-borsc/

 

Další odpovědi:


Avatar uživatele
Zlatý

Mám ve své" Knize receptů "recept na boršč,stáhnutý někde z netu,ale je ve slovenštině,tak pokud to nevadí:

Boršč - originál ruský

750 hovädzieho mäsa s kosťou, 2 až 3 bobkové listy, zopár guľôčok čierneho korenia, 400 g zemiakov, 300 g hlávkovej kapusty, olej, 2 veľké cibule, 2 mrkvy, 2 lyžice paradajkového pretlaku, 1 paradajku, 150 g cvikle, 2 až 3 lyžičky octu, kôpor, petržlenovú vňať, kyslú smotanu.

Hovädzie mäso s kosťou uvaríme vo vode. Vyberieme z vývaru a necháme vychladnúť. Mäso oberieme od kosti. Do vývaru vložíme bobkové listy, celé čierne korenie a zemiaky, pokrájané na kocky. Ak použijeme zimnú kapustu, vložíme ju do vývaru spolu so zemiakmi, ak skorú kapustu, tak o 10 minút neskôr, ako zemiaky. Na oleji opražíme nahrubo pokrájanú cibuľu a mrkvu, pridáme paradajkový pretlak a paradajku pokrájanú na mesiačiky. Pridáme vývar z polievky a chvíľu podusíme. Vlejeme do vývaru s kapustou a zemiakmi. Pridáme vykostené mäso. Ak použijeme varenú cviklu, tak tu ju pridáme asi 3 minúty pred dovarením boršču, pokrájanú na kocky, spolu s octom, ktorý nám pomôže zachovať farbu cvikle. Ak použijeme surovú cviklu, opražíme ju spolu s cibuľou a mrkvou. Do polievky pridáme aj kôpor a petržlenovú vňať. Podávame s kyslou smotanou.


Avatar uživatele
Zlatý

s maminkou se po něm můžem utlouct, takže ho občas uvaří. Recept odpovídá zhruba tomu, na nějž poslala odkaz AnnaS, jen s jednou drobnou odchylkou, smetanou se to "pouze" "nezdobí", ale flákněte tam té smetany do každého talíře klidně i několik polévkových lžic. Po rozmíchání to díky ní získá správný šmrnc.

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Zlatý

vagra

Není zač.
Jsem rád,že jsem se v tom množství receptů na boršč, trefil do toho pravého.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 840
Zlatý annas 757
Zlatý iceT 494
Zlatý marci1 479
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.