Avatar uživatele
Registrovaný

Naložení upečeného masa do vlastní šťávy - do sádla. Jak správně uchovat tuto potravinu aby se nikomu nic netotok?

Návaznost na otázku http://www.odpovedi.cz/…

Jenže Damiana klade důraz na 'Pochopitelně z prvotřídních surovin'. A já se ptám dál; když upečené masisko, (ze syrového masa strach) naházím do čistých sklenic, do uzavíratelných kelímků, nechám to zchladnout na balkoně a nahážu do chladničky, nestane se tomu nic? Když nic nesterilizuji? V zavařovací sklenici zůstává jen povrchová část vzduchu... Ke konci pečení masiska jsem přidal sádlo do plechu. Kuchařky, umíte odpovědět? Děkuji.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Ve všem kladu důraz na prvotřídní suroviny!:-)))
Ale k tomu nakládání... Jde to, je to dokonce jeden ze starých způsobů konzervace - nakládání masa v sádle. Musíte ho dát do sklenic horké i s tukem a šťávou, zavíčkovat a pak sterilizovat asi 30 minut. Takhle naložené vydrží v temnu a chladu hodně dlouho.
Něco jsem ještě našla o nakládání masa a jeho konzervaci vůbec, takže pokud je zájem, je to zde:
http://clanky.vareni.cz/…

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Pokud nesterilizujete,tak je k rychlé konzumaci i když je to v lednici.

Použité suroviny:

vepřové, drůbeží nebo krůtí maso na pečení (musí být bez kosti), sůl, kmín, česnek

Na zavařování: zavařovací sklenice, víčka, zavařovací hrnec

Postup:

Maso tepelně zpracujeme běžným způsobem tak, že ho osolíme, okmínujeme, přidáme česnek, vložíme do pekáče, podlijeme trochou vody a upečeme v troubě (úmyslně nedáváme cibuli, protože by pak mohla ve sklenici zkvasit). Až je maso hotové, vložíme ho do vymytých a vysušených zavařovacích sklenic, zalijeme troškou vody (asi 1,5 dcl), zavíčkujeme a sterilujeme v zavařovacím hrnci při teplotě 95 až 100 stupňů Celsia po dobu 1 hodiny. Pak sklenice necháme vychladnout a druhý den ještě jednou necháme projít sterilizací po dobu 1 hodiny.

http://recepty.korenisveta.cz/…


Avatar uživatele
Bronzový

To je takové "chození kolem horké kaše". Navrhuji upéct a hned sníst, protože pečené maso je nejchutnější hned po vytažení z trouby.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 843
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.