Avatar uživatele
Zlatý

Jakou "šťávu" k rýži koupit či jednoduše vyrobit?

Mám uzené kuře a chci si ho dát s rýží, stejně jako při kuřeti pečeném. Jenže - pokud peču, rýži mám čím polít, uzené ale jen ohřeji v mikrovlnce a šťávy bude proto málinko, navíc bez zeleniny, hub, atd.
Máte někdo nějaký jednoduchý nápad čím výpek nahradit ap.? Díky.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Odpoveď byla označena jako užitečná
Avatar uživatele
Zlatý

Celkem dost neobvyklá kombinace a proto předpokládám, že to chceš jen vyzkoušet, brambora je brambora :-)
Podívej se v obchodě na nějaký pikantní dresink, do toho třeba kyselá okurka, paprika..v drezincích se ale moc nevyznám :-(
Doplňuji:
Pokud máš rád zeleninu, zkus na to dát zeleninové lečo. Já už jedl rýži s lečem a šlo to :-)

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Rozpustit v troše vody (tak 025 l)bujonovou kostku(kuřecí, zeleninový, hovězí se asi moc hodit nebude),svařit a zahustit troškou solamylu s vodou(vody fakt jen kapku a solamylu tak lžičku)vlít do bujonu,popřípadě ještě dochutit.
Doplňuji:
Té bujnové kostky bude stačit půlka,možná i čtvrtka.Podle chuti.


Avatar uživatele
Zlatý

sójovú, paradajkovú, ale kľudne i ovocnú, prípadne iba osmaženú cibuľku dochutenú worchestrom, chilli, pretlakom, čímkoľvek.

zapojte fantáziu.

niekedy stačí i "voda" z kompótu.


Avatar uživatele
Bronzový

Šťávy z pytlíku nestojí za nic, je to hnus velebnosti. Nejjednodušší domácí šťávu získáš osmažením cibulky na oleji, hned do toho dej orestovat kmín, opepři a jestli chceš můžeš dát i česnek, budeš koukat co to udělá za dobrotu. Až bude cibulka zlatohnědá, zapraš tak půl lžičkou mouky - možná i míň, zasmaž, rozřeď vodou, osol - opatrně, uzené kuře je dost slané, a povař. Do toho můžeš dát ještě třeba petrželku, pažitku, sušenou majoránku... nebo co máš doma a chutná Ti. Hotové to je dřív než se Ti uvaří rýže, a vyjde to i daleko levněji než kupované blivajzy plné soli, glutamanu a rozemletých kopyt;-) A kuře můžeš dát prohřát rovnou do toho místo do mikrovlnky, šťáva bude ještě chutnější:-)


Avatar uživatele
Stříbrný

Výpek z masa prostě nenahradíš. Je to smněs osmažené cibulky. Šťávy z masa dá se nastavit trochou masoxu. Přepuštěného másla sojouvou omáčkou jíškou a trochou vegety.

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Zlatý

zjentek

demi- glace ..znáš? :o

Avatar uživatele
Zlatý

beer

www, s tím lečem (za pár kaček sklinka) to nemělo chybu a díky !!!

Avatar uživatele
Bronzový

kablik

já bych uzené kuře nekazil nějakou sr..kou, hlávkový salát nic nezkazí a pochutnáš si...

Avatar uživatele
Stříbrný

cochee

Ono je uzené a "uzené." V poslední době nacházím v obchodech drůbež nebo třeba kuřecí stehna uzená jen chemicky, je to polosyrové, krvavé u kosti - fuj. Jím to jen v nouzi a dobře uvařené, i tak je to nic moc. Rád bych někde narazil na opravdu uzené drůbeží.

Avatar uživatele
Stříbrný

WeeBear

Přidala bych se určitě k radě iceT, je to nejschůdnější, nejlevnější a myslím, že i nejlepší varianta, pokud se extra nechcete plácat s nějakou složitější omáčkou.

Avatar uživatele
Zlatý

annas

Normálně ano, ale uzené kuře je slané, takže kostka ještě slanost zvýší. Záleží na chuti.

Nejjednodušší je česneková omáčka.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 844
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.