Avatar uživatele
Bronzový

Jak děláte smaženici z hub?

nám se totiž smaženice z lesních hub nikdy nepovede. Houby jsou tvrdé.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Cibulku osmahnu na másle do zlatova,pak přidám nakrájené,očištěné houby,kmín,pepř,sůl,případně houbové koření a dusím pod pokličkou,kontroluji,aby se to nepřipálilo,případně přiliji trochu vody,když jsou houby dostatečně měkké,tak si rozšlehám v hrnečku vajíčka,které trochu osolím,naleji na houby a míchám dokud vejce nestuhnou. Dám si k tomu pečivo,nebo chleba namazaný máslem.
Doplňuji:
čím více druhů hub,tím lepší

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Bronzový

Já do houbové smaženice cibuli nedávám.Ale jinak postup je vždy stejný.A houby dusím max.20 minut,protože čím déle se houby dusí,tak tím jsou tvrdší.A já mám ráda když houby pěkně křupou,ne když jsou oslizlé.Vajec nedávám moc,aby nepřebily chuť hub.


Avatar uživatele
Bronzový

Jako Kropítko.Osmahnu cibuli na oleji,přidám houby kmín a sůl a minimálně hodinu dusím.Hříbky,křemenáče,modráky a kozáky déle.Pak dám vajíčka podle toho kolik je hub a dosolím podle chuti.Nechte si chutnat u nás je na houby zima,tak si musíme ještě počkat.
Doplňuji:
Tak s krupicí to pane Miroslave nebude smaženice,ale houbová kaše.Je to zajímavé,ale nikdy by mě to nenapadlo.Když je hub méně tak dám víc vajec a najíme se všichni.No,fantazii se meze nekladou...


Avatar uživatele
Zlatý

Přesně tak, jak říká Kropítko.
Jen jeden poznatek si neodpustím zde nesdělit: Jednou jsem slyšel, že někdo zahušťuje navíc krupicí. Prý aby toho bylo dost. Takže buď dělám smaženici z hub nebo se na to můžu vys... To je to samé, jako bych do jiných jídel dával něco, aby toho bylo víc. Má to být smaženice z hub a ne smaženice z krupice. Takže houby a vajíčko.


Avatar uživatele
Bronzový

Mě jednou poradila babička,atˇ dáme místo vajec strouhanou cihlu (sýr )Pravda,je to smaženice trošku nákladnější,ale zato nemá chybu.Ale vejce jsou vejce.


Avatar uživatele
Stříbrný

Tak jste mi nadělali chutě tak se půjdu podívat do lesa jestli něco neroste.


Avatar uživatele
Bronzový

Take mi delate chute,ale kolem domu jsem nasel jen par suchohribu - "babek" a tak je jen susim.Dobrou chut vsak vsem.

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Stříbrný

elektrikář

Záleží na tom jak dlouho je dusíte přípdně trochu podlejt.Mně se nikdy po vydušení vody na pánvi nestalo že by byly tvrdé. Dobrou chuť

Avatar uživatele
Zlatý

annas

Martino, krupice se do hub kdysi přidávala, aby se pokrm nastavil. Dělávala to moje babička, pamatuji si to z dětství. Ale
určitě nepřevládla chuť krupice, pokrm voněl houbami. Nedávalo se tolik vajec. Já občas dělám z krupice zapékaný hubník.

Avatar uživatele

anonym

Ano Annas,mate pravdu-znam to take od babicky a delavala je na sadle.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.