Avatar uživatele

Hovězí zadní. Co s tím?

V nečekané chvíli se v nákupním vozejku ocitla hovězí kýta. Je moc hezká a milá a hranatá. Jenže přesně nevím co se s ní dá udělat. Proto vás žádám o pomoc, jsem zoufalý.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Pokročilý

Dobrý den,
jídel s hovězím zadním existuje mnoho. Můžete udělat třeba roštěnou (poprášit osolené a naklepané plátky hladkou moukou a potřít hořčicí, nechat osmahnout na cibulce a zalít a dusit doměkka, pak zahustit vodou s moukou + masox). Nebo můžete udělat hovězí na slanině a cibuli (plátky hovězího naklepeme, nakrojíme strany, osolíme a opepříme.Na pánvi rozpálíme olej a plátky hovězího opečeme. Zapékací misku vymažeme máslem, pokryjeme na plátky nakrájenou cibulí, poklademe hovězím a na to ještě plátky opepřené anglické slaniny. Necháme asi 30 minut zapékat, podle chuti můžeme ještě posypat libovolným kořením na hovězí maso). Podáváme s vařeným bramborem či jinou bramborovou přílohou. Cibuli lze zaměnit za pórek.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Vyhoď ji a řekni mi kam, já si už poradím.
Ne vážně. Třeba s koprovkou nebo guláš. co já vím.


Avatar uživatele
Zlatý

zde vám posílám jeden recept
Pikantní hovězí maso
Hovězí maso omyjeme, osolíme a špičatým úzkým nožem do něho uděláme otvory směrem po vlákně a zasuneme do nich kořenovou zeleninu, slaninu a okurky nakrájené na klínky. Na pánev dáme tuk, zahřejeme ho a cibuli na něm osmažíme. Přidáme maso, na všech stranách ho opečeme a přidáme zbytky jemně pokrájené zeleniny, slaniny a okurek. Podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou, později bez poklice opečeme do zlatova. Šťávu zahustíme moukou smíchanou s kouskem másla, provaříme a podáváme k nakrájenému masu.
Jako příloha jsou vhodné brambory nebo rýže.


Avatar uživatele
Zlatý

Avatar uživatele
Stříbrný

Jestliže jste z okolí Pardubic, zvu Vás k nám, manželka Vás naučí jak se dělají kvalitní španělské ptáčky, já Vás naučím, jak je lahodně snízt. (sežrat)
Už se těším.

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Zlatý

vagra

jen poznámka:

panenka zapoměla přidat internetovou adresu/jako zdroj/ s tímto receptem.Neměla by zatajovat zdroj,pokud to není její recept.

http://www.tradicnirecepty.cz/…

Avatar uživatele
Bronzový

fortin

Počasí je hezké, smířil jsem se se vším, snad ta zvířata projdou bez úhony přes ty jatka. My zatím skáknem na červené víno?

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 844
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.