Avatar uživatele
Bronzový

Jak na steak?

Včera jsem se rozhodla, že zkusím udělat domácí steak. Nutno podotknout, že to byla moje premiéra. Ale říkala jsem si - mám o tom načteno celkem dost a také jsem věděla, jaké maso je pro steak nejlepší (svíčková, roštěná, popř. vepř.krkovice) Bohužel v našem městě nemáme pořádné řeznictví a také jsem chtěla ušetřit, tak jsem koupila v supermarketu přímo naporcované maso na Rump steak - byla to ale vepřová kýta. Ale říkala jsem si, že když je tam napsáno steak měl by i z tohoto masa vyjít dobrý steak. Bohužel! Maso bylo tak tuhé a bez chuti jak podešev!!! Přítel byl velmi "nadšen" a maso jsme trávili celý den. Navíc se u přítele objevily trávicí potíže. :-(
Chci se zeptat, jestli to bylo mnou, ač jsem dodržela všechna pravidla pro správný steak nebo to bylo tím masem???? Docela mě to zklamalo a bojím se jít do dalšího steaku. Děkuju za odpovědi. :-)
Doplňuji:
Musím ještě doplnit, že na zadní straně toho balení byl návod a skutečně to byl návod jak na steak - stupně propečení, nemělo se to naklepávat, jenom rukou - prostě jako na steak ne ma řízek. Fakt to je děs, jak člověk naletí. Mělo mi to dojít. :(

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Bronzový

Dle mého názoru chyba v tobě nebyla, tím se netrap. Na steak musí být opravdu hovězí maso, vepřové je nevhodné. Kdybys udělala řízek s kaší určitě byste si pošmákli víc. Tak třeba příště se zadaří líp. Chybami se člověk učí.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Já si myslím, že když jsme v Čechách, měly by i popisky být v češtině. A pokud je vžitý název steak na steak, nebudu tak popisovat plátek na řízek, i když to je ze zadku, kýty.
Ale jsme v Čechách, takže co bychom čekali. To by někdo u popisků musel přemýšlet.


Avatar uživatele

Dagra te podporila a ja se priklanim,steak z hoveziho od zeber ci zad,grilovat ci na panvi a prudce a rychle opect.Cim dele opekas tim je tuzsi.Preji zdar.


Avatar uživatele

Rump znamená v tomto případě zadek, kýta a steak plátek, řízek. Takže bylo maso správně označeno jako řízek z kýty. Z tohoto masa steak neuděláte, kdyby jste se rozkrájela. Vaše vina byla jen v tom, že jste zvolila nesprávný druh masa.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 757
Zlatý iceT 494
Zlatý marci1 480
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.