Avatar uživatele
Pokročilý

Bramborové těsto

Co do těsta na bramboráky,aby nesčernalo a kde to sehnat?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Když těsto zčerná, určitě to není na závadu. Je to tehdy, když brambory mají hodně vody. Četla jsem rady na různých serverech.
1. Přidat do těsta trochu octa nebo
2. zakysanou smetanu - to mám vyzkoušené, dávám mléko nebo
3. brambory večer oškrábat, umýt, zalít studenou vodou a dát do ledničky. Druhý den je scedit, osušit, nahrubo nastrouhat, osolit, nechat odstát, opět scedit. Přidat vajíčka, mouku, česnek a koření.

Zdroj: http://www.labuznik.com/…
a Štastné ženy.cz

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Pokud těsto nezpracujeme a necháme na další den, přidáme do něj trochu octa (asi lžičku) – těsto tak nezčerná.


Avatar uživatele
Pokročilý

Ahoj stačí zalít trochu mlékem.

Zdroj: kočičí


Avatar uživatele
Bronzový

Ono záleží na tom které těsto máte na mysli. Pokud budete připravovat bramborové knedlíky klasické, tady z vařených brambor, určitě vám nezčernají. ale pokud chcete připravit knedlíky chlupaté nebo jiné knedlíky s přídavkem nastrouhaných syrových brambor, tam pomůže přidat trochu mléka ihned po nastrouhání. Přesto nebudou tak světlé jako klasické knedlíky z vařených brambor. Naopak chlupaté knedlíky by měli bít trochu šedivé a někdy při rozkrojení mají nádech do modra. Ale nebojte se tak to má být.

Zdroj: maminčina kuchyně

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 845
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.