Avatar uživatele
Pokročilý

Jak na bramborák?

Ať dělám co dělám,prostě doma neudělám tak chutný bramborák jak bych si představoval.Někdo dává cibuli,někdo ne,někdo přidává krupičku nebo strouhanku,mléko atd.,někdo smaží na oleji,jiný na sádle,ale ať použiju cokoliv prostě to není chutné ani křupavé (podle mě).Prý to může být i tím,že jak to smažím a čuchám to.Pokuste se vyjádřit,třeba mě inspirujete a konečně budu spokojený.Děkuji.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Bronzový

Toto je nejjednoduší a nejkřupavější bramborák co jsem dělal.

Zdroj: http://dolcevita.blog.cz/0710/ ten-nejkrupavejsi-bramborak

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Pokročilý

Tak si uvařte něco jiného :o), nejlepší řešení... :o)Nebo poproste maminku :o)


Avatar uživatele
Registrovaný

Nesmíš zapomenout na česnek, majoránku, pepř, sůl, vajíčka, trochu mléka na kůrku a hlavně na nastrouhané brambory,můžeš přidat i zbytek vařených a na rozpáleném sádle opéct.Výborné je k tomu kysané zelí!!!


Avatar uživatele
Pokročilý

Když jsem přinucena dělat bramborové placky, používám velmi jednoduchý recept: oloupat a nastrouhat kvalitní brambory, solit a pepřit podle vlastní chuti. Přidat česnek (já dávám sušený - ale opatrně, stačí opravdu malinko).
Dále jedno nebo dvě vajíčka a tolik hladké mouoky, aby vzniklo ne příliš husté těsto.
Smažím vše na rostlinném oleji. Bramboráčky dělám malé - těsto nabírám polévkovou lžící a na pánvi tak vyrobím zhruba tři placičky.
Potom je třeba hlídat, aby se usmažilo dostatečně - nepřipálit zejména okraje a nenechat střed syrový. Odsaju tuk z placek ubrouskem nebo kuchyňskými utěrkami a co zachráním před "ochutnávači", podávám s čerstvou krájenou zeleninou.
Pro mne je to jídlo dietní, protože mi většinou zbude jen ta zelenina.


Avatar uživatele
Bronzový

Já dělám bramboráky odhadem, ale na váhu je to asi takhle: 700 g syrových nastrouhaných brambor (půl nahrubo,půl najemno),100 g hladké mouky, vejce, sůl, pepř, majoránka,česnek ( dle chuti a síly česneku, já asi 10 stroužků), trošku mléka ( nemusí být).Místo třetiny až poloviny brambor je možno dát cuketu. Udělat středně tuhé těsto (přisypat mouku, popř. vejce), rozetřít lžící na pánvi. Smažím na oleji. Chutnaly všem. Dobrou chuť!

Zdroj: mé zkušenosti


Avatar uživatele
Registrovaný

Já do bramboráku dávám na půl strouhané brambory a vymačkanou cuketu, jinak klasika, pepř, česnek, sůl atd, jsou jemnější a křupavé a když do těsta ještě nakrájíš uzené na kousky, tak to nemá chybu,vyzkoušený recept.


Avatar uživatele
Stříbrný

Do bramboráku dát trochu mléka vejce a málo mouky, a dávat jen slabounkou vrstvu.Na sádle jsou o hodně lepší.Nezapomenout kousek cibulky sůl pepř a marijánku a nešetřit česnekem.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 757
Zlatý iceT 494
Zlatý marci1 480
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.