Avatar uživatele

Slovenske halusky se zelim , ne s brynzou. Ma nekdo vyzkouseny recept. ? -iv-

Doplňuji:
Jde mi o to testo ... :-)

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Bronzový

Klasické halušky - nééé z pytlíku!!!! A zelí na kyselo, pokud máte rádi uzené, tak nakrájet na kousky, a osmažit ho... :o) Je to dobrota... A nebo ještě partner miluje halušky se strouhaným uzeným eidamem, to je taky dobrota! :o) Jednoduché a rychlé! :o)
Doplňuji:
Jednoduché :)
1-2kg brambor
100-150g hladké mouky - cca (to poznáte kolik..)
3 vejce

Syrové brambory nastrouháme na jemno, přidáme sůl, mouku a vejce. Zamícháme a potom klasika - přes "sítko" dáváme do vroucí osolené vody a hotové halušky vyplavou napovrch :)
Jo a vodu s nastrouhaným brambor nesléváme!

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Bronzový

Těsto na slovenské halušky se děla,nastrouhaš syrové bramboryna jemno sliješ vodu dáš hladkou mouku sůl vajíčko připravíš si těsto tak abys mohla pomocí,talířku a lžíce tvořit tak zvané slovenské halužky,přejí dobrou chut

Zdroj: žolik


Avatar uživatele

Halušky-to je dobrota.Mám je rára na všechny možné způsoby.Se zelím a uzeným(obrané masíčko z uzených ocásků,žebírek),nebo jen polité vyškvařenou slaninkou(pěkně křupavoučkou),s brynzou a slaninkou,nebo i se zakysanou smetanou,jako přílohu k omáčkám z hub.To se slovákům moc povedlo!Halušky musí být domácí-kupované mi přijdou jako blátíčko.Recept na domácí halušky dělá každý jinak,někdo přidá do těsta vajíčko,někdo ne a to je můj případ.Opět dobrá inspirace na oběd ,po těch fóglech od toma004.Jo a ještě mi chutnají i s nastrouhaným tvrdým tvarohem,který posolím a přeliju rozpuštěným máslem.


Avatar uživatele
Zlatý

Málo platný.I kdyby v tomto státě bylo nevím ja zle,dobré jídlo a pití,nemá nikdo šanci nám vzít.Dobrou chuť všem.


Avatar uživatele
Stříbrný

Jdou udělat se vším možným já k nim přidávám restované a okořeněné mleté maso, a sýr.Může být i udušená zelenina. Místo strouhání brambor je rozmixuji.Fantaziji se meze nekladou vyskoušej co napadne tebe

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele

anonym

Syrové brambory nastrouhat,sůl,polohrubé mouky tolik,aby se dalo těsto lehce protlačit sítkem,recept je bez vajíčka.Není-li sítko,stačí si to dát na talířek a lžičkou namočenou ve vodě házet kousky těsta do vařící vody.

Avatar uživatele
Bronzový

Valky

http://www.azm.sk/…

Pokud máte, jde to jako po másle, nalijete dovnitř těsto a nad vroucí vodou, pomocí vařečky "protlačujete" halušky pohyby k sobě a od sebe... jde to samo :)

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.