Mravenec

Zaznamenali jste silný zápach kouře napříč ČR? Je to způsobeno požárem v Hřensku? Cítil jsem jej ve vzduchu v celé Praze

Jezdím do práce skrz celou Prahu a na počátku cesty – silný pach kouře. Dojel jsem na druhou stranu Prahy a totéž. I při cestě při otevřeném okně. Celá Praha je v dýmu. To opravdu vítr přenáší kouř napříč celou ČR? Co u Vás?

Tak vše je potvrzeno.
https://www.no­vinky.cz/doma­ci/clanek/pra­hu-a-stredni-cechy-zasahl-zapach-koure-pochazi-z-pozaru-v-ceskem-svycarsku-40403963

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? Drap, Kazatel, jirka F před 1011 dny Sledovat Nahlásit

Odpovědi
Kazatel

Tak je to cítit, navíc je to úplně jinej odér než z krematoria.

0 Nominace Nahlásit

Rocker

Z týdeníku policie na FB:
Část Hřenska musela být v noci evakuována. Kouř z mohutného požáru je cítit například ve Středočeském kraji, či v Praze.

0 Nominace Nahlásit

Justin1

Ano, v Praze cítím kouř už od časného rána. Na Flightradaru jsem viděl, jak z Prahy ke Hřensku letěl vrtulník, aby se účastnil hašení.

0 Nominace Nahlásit

seraphico

Ano, je to cítit i tady u nás, kousek od Nymburka.

0 Nominace Nahlásit

zjentek

To už je úplně jedno. Díky fialové bídě na to brzy nebudeš mít myšlenky. Brzy díky ní nebudeš mít vůbec žádné myšlenky 🤷‍♂️

A do toho co nevidět přijde tečka, pak GENERAČNĚ NOVÁ tečka a plošné tečkování, nebudeš mít čas se ani nadechnout, ani nádrž si na pumpě nepřepočítáš na denní příjmy, takže, v klidu se popásejme a zvoňme dále zvonečky 🤷‍♂️

0 Nominace Nahlásit

Drap

Praha neni napříč republikou. Praha je jen malá část území republiky. To, jestli je to ta nejméně podařená část republiky je téma k diskuzi. Už jsem sice v Praze dlouho nebyl, ale u nás cítit žádný kouř neni. Spíše od Prahy na zbytku uzemí smrdí úplně jiné věci. Třeba se dočkáme i toho, že někdo vyvětrá.

0 Nominace Nahlásit

Filip84

Hřensko, obec Hřensko, okres Děčín, je snad nejnižší místo v rámci tohoto státu, obklopené kopci, tak to se pak nediv, taky podle směru větru, že ten kouř „táhne na Prahu“, jak, když táhli Švédové.

U nás byli kacýři, takže Švédy hostili, a pak na ně muselo přijít královské vojsko, aby se srovnali do souladu s Verneuerte Landesordnung, zase na jihu Moravy táhli Mongolové, no a je to tam, na té populaci, dodnes znát.

Proč to píšu: protože si nedokážu představit, jak by se ten kouř, přes sedmero hor a desatero kopců, k nám dostal.

Takže ne, není a nebylo cítit nic.

0 Nominace Nahlásit

Emefej

Bydlím necelých 30 km JZ vzdušnou čarou od Hřenska a nic necítím.

0 Nominace Nahlásit

da ny

Ne, jsme mimo. Západní vítr věje jinam….
Tady, jako všude páchnou jen shnilotiny ve státě českém…..

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
Mravenec

Filip84: Tento zápach kouře byl v 7:28 potvrzen na Twitteru HZS, kdy konstatovali, že se skutečně jedná o kouř z požáru Hřenska. Doporučují neotvírat okna.

https://denik­n.cz/minuta/927586/

před 1011 dny Odpovědět Nahlásit
Filip84

Jo, a zapomněl jsem: máme „volejte sláva, a tři dny se radujte“: u nás prší. 🙂

Filip84

Mravenec: Ano, ale já jsem Zubří, obec Zubří, okres Vsetín, to aby to tady došlo, toho se moc neobávám. Ale možné to je, samozřejmě.

Mravenec

Filip84: Tak to už je mi jasné. Pochopil jsem to odlišně. 😁
Aktuálně je v Praze už vzduch čistý.

Filip84

Mravenec: Mne překvapilo, že jako ten smrad má být cítit po celém státu, no tak, víš co. A třeba, postupně, bude, jak se vítr změní.

Mravenec

Jasné, měl jsem na mysli napříč – ze severu k jihu, ale uvidíme, jaký bude vývoj. 🙂

Mravenec

Zadaní otázky je opravdu zavádějící. Pravda.

Nový příspěvek