Avatar uživatele
uccello

V jakém poměru se ředí piva v plastových lahvích vodou?

Upřesním: Myslel jsem, jak moc ředí výrobce. Pokud jste někdy zkusili Zlatopramen v PET lahvi, tak není možné, aby nebyl ředěný alespoň ze čtvrtiny. Ta chuť je hrozná. :)

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 2048 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Výrobce pivo neředí. Je to nesmysl.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
gecco

???
To je pivo (sice v ´podivném´ obalu, ale pivo) - nejde o sirup...
;-)))
________________
Pokud budeš mít PETku dobře vychlazenou (a bude ´cestou´ dobře skladovaná), rozdíl v chuti (asi) prakticky nepoznáš...
;-)
Na druhou stranu - su staromilec, takže než pivo z PETKy, tak to raději čerstvě umytýho dědečka (parafrázuji Miroslava Plzáka)...
;-)

Upravil/a: gecco

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Emefej

Co to je za výmysl? Ty si děláš pivní střik?

Upravil/a: Emefej

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Mc Merkurion

--- budu oponovat,čím větší množství piva,tím lepší: sud,PETka,lahev --- pak je tu druh materiálu: dřevo,kov,sklo a umělá hmota
--- a bylo by dobré,když dáš otázku o pivu,uvést pivo,a ne to o čem mluvíš ty (to se neředí,ale,když vyplachujou trubky tak to stočej a říkaj tomu Zlatopramen)
doplňuju:
todle piju,když něco dělám,tak místo vody (tu snesu akorát na mytí),je to hořký,a neleze to tolik do hlavy...

Upravil/a: Mc Merkurion

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Pivní maniak

To lze určit přesně, lze se to dozvědět ze stupňovitosti piva. Tento údaj na PET láhvi bohužel asi nenajdeš, ale za to ho téměř jistě najdeš na webu pivovaru. Stupňovitost piva (tedy 10°, 12°, 18° apod.) udává poměr mezi mladinou (takovou rozblemcanou směsí chmele a sladu) a vodou. Ve chvíli když mladina přijde do styku s vodou se pivo už nevaří, ale spíše louhuje jako čaj (nejbližší akt vaření je pasterizace při které by teplota neměla přesáhnout 60°C). Je-li pivo 12-ti stupňové, znamená to, že k výrobě tohoto piva bylo použito 12% mladiny a 88% vody. Ačkoliv mladina má velice výraznou chuť (zkus kousnout do chmelové šišky), chuť vody se na výsledné chuti piva také podepíše.

Chceš-li, nebo myslíš-li si, že je možné pivo ředit vodou dodatečně, tak:
1) Sám to nedělej, pivo tím úplně zničíš a to by byla věčná škoda
2) Pivovar nemá žádnou motivaci toto dělat, protože by jen snižoval kvalitu (i stupňovitost - a to pozná i laik) vlastního produktu a když už by investoval do více vody, tak by ji nalil k mladině a udělal z ní se stejnými náklady rovnou pivo a ne pivní šťávu.
Stav se někdy na piva. Já tě znám.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
lexx

v libovolném, pivo s vodou se mísí v každém poměru

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

osobně jsem si všiml, že lahvové, petkové, plechovkové pivo, tzv. nakládá méně než točené. když si jich dám deset v hospodě, tak to cítím v hlavě, když si dám deset lahváčů stejné značky, tak cítím akorát tak tlak na moč. měchýř. jinak Zlatopramen je pěkná sra... za dost peněz

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
Avatar uživatele
ptáč

Pozor, rozlišovat Výčepní Zlatopramen a jedenáctku. To první je ve dvoulitrových 11° v 1,44 L obalu.
Stupně Braníka jsou zase odlišeny barvou etikety, stříbrná je 11°.

před 2048 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
uccello

Otázka zní sice divně, ale zkuste si někdy nalít do skleničky třeba Braníka ze skla a Zlatopramen z PETky. Zlaťák chutná jako jemně ochucená voda.

před 2048 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Emefej

Porovnáváš dba druhy piva. Porovnej stejné pivo, jednou z petky a jednou ze skla.

před 2048 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
uccello

?ezi Braníkem a Zlatopramenem ve skle není velký rozdíl. Ale jde mi o to, jestli neředí PETky, protože tam je to úplně jiná kvalita. Ta chuť připomíná pivo naředěné s vodou 1:1. To se samozřejmě odráží i na ceně.

před 2048 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
gecco

Přiznám se, že nepiju ani Braník, ani Zlatopramen - neposoudím...
Proč si nekoupíš pivo??
;-)))

před 2048 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření