Poraďte mi někdo, co si mám obléct na pohřeb - nikdy jsem nebyla a teď umřel manželův strýc..myslím si, že není potřeba abychom šli JÁ v černých šatech a Manžel v obleku..ale nevím.. Prosím prosím za radu..
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? dědapetr, Majklll před 3484 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Trochu z chytrých článků o etiketě:
Na smuteční obřad se oblékáme co nejkonzervativněji podle pravidla – čím blíže k zesnulému, tím tmavší oblek. Muži by měli mít černý oblek bez lesku nebo nápadného vzoru, bílou košili, černou kravatu a černé šněrovací boty. Ostatní muži v obřadní síni či za rakví by měli mít co nejtmavší oblek, bílou košili a tmavou kravatu bez křiklavého vzoru. Ženy musejí mít zakrytá ramena a kolena, šaty by měly být černé. U širší rodiny a přátel stačí tmavé. K černým šatům patří černé punčochy a černé boty, včetně černé kabelky. Vhodné jsou klobouky, které se nesundávají protože jsou součástí jejich smutečního úboru.
Šaty lze samozřejmě nahradit kalhotami a tmavší halenou a nebo přímo kostýmkem.
A ať se na mě -iv- nezlobí, ale jít vlastnímu strýčkovi na pohřeb v džínách je na facku. Pohřeb je posledním rozloučením s blízkým člověkem, tak je potřeba tuto úctu náležitě vyjádřit. A slušně se obléct je ta nejmenší věc, kterou pro to můžeme udělat. Ale byla by to jiná, pokud by si dotyčný přál rozloučení v jiném duchu.
Doplňuji:
A samozřejmě nezapomeňte na kytici (SUDÝ počet květin) a dává se stonkama směrem k podstavci.
Upravil/a: anga
0 Nominace Nahlásit |
rozhodně černou. a teď zase takové teplo není ne?.. Dá se to vydržet, je to slušnost..
0 Nominace Nahlásit |
Nemusite v cernem . Manzel muze i v dzinach a tmave kosili a i vy to same , nebo tmavsi triko , bluzku a nemusi byt cerna. -iv.
3Kdo udělil odpovědi palec? led, Kerberus, Martina S.
před 3484 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
tak pohřeb bude teď když je teplo ,není nutné sako - manžel může mít tmavé kalhoty a klidně i tmavou košili bude to vypadat slušně a ty si taky vezmi něco tmavšího - je to slušnost ....tím uctíš jeho památku
0 Nominace Nahlásit |
Oblékněte se slušně a vkusně tak jak oba cítíte rozloučení s blízkým. Ono dnes jde víc o tu skutečnost toho posledního rozloučení než o doslovné dodržování etikety. Myslím, že památku si na své blízké zachováváme víc ve svém nitru než v oblečení.
0 Nominace Nahlásit |
Záleží od vzťahu, ktorý ste mali.
Ale myslím, že by sa nepatrilo prísť vo veselých šatách. Jedine, ak si to mrtvý prial.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekannas | 5487 | |
Drap | 3556 | |
Kepler | 2522 | |
led | 2495 | |
marci1 | 1915 | |
ivzez | 1433 | |
quentos | 1330 | |
hanulka11 | 1277 | |
zjentek | 1060 | |
mosoj | 1020 |