Avatar uživatele
anonym

Říká se, co rodina, to jiný braborový salát. Jak to máte vy?

koukla jsem na google a tam je taková spousta receptů na bramborové saláty, jižanský, bruselský, ruský, pikantní, a do každého se dává něco jiného,jaký salát děláte vy a co do něj dáváte? já dělám tradiční,naloupu uvařené brambory ve slupce,přidám tatarku, majonézu, hořčici, kukuřici, hrášek, majolku, vejce natvrdo,trochu okořením okurky.Přidáváte nebo děláte nějaký netradiční,jestli ano napište prosím recept děkuji

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? anonym, Miroslavst, BEAES, iceT před 4238 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
iceT

Uvařím brambory ve slupce,oloupu,protlacim pres kolecko,nakrajim okurky,junior nebo sunku,vajicka natvrdo, hrasek, horcici, sul, pepr, hellmansku a to je vsechno.Kdyz tak jeste pridam nalev z okurek.
Receptu na salat mam mraky,ale jeste jsem se neodhodlala je vyzkouset.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Tata

My děláme salát z brambor vařených ve slupce, nakládaného celeru s mrkví, nakládané okurky,syrové cibule, měkkého salámu, vajíček na tvrdo, hořčice, majonézy. Pokud je příliš suchý přidám trochu oleje. Na dochucení sůl, pepř, vodu z nakládaných okurek, nebo pokud je již dost řídký pak přidávám pár kapek citronové šťávy nebo octa.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Miroslavst

My dáváme sterilovanou zeleninu na přípravu salátu, cibuli a majolku. Osolit, okořenit a je to. Nechat trochu uležet.
Tchýně dělá to samé, akorát nedává majolku a to není ono.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Ještě vlahé brambory uvařené ve slupce,nakrájené smíchám s trochou uvařaného a jemně nastrouhaného celeru,po vychladnutí přidávám ostatní ingredience: vajíčka, okurky, sůl, pepř, mírně spařenou cibuli,majolku,hořčici,šunku ,mrkvičku,hrášek,nakonec přidám dle chuti salátu citron.(během roku místo šunky gothaj,to jen na vánoce si dáváme šunčičku).

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
elektrikář

Moje maminka místo okurek dávala kyselé houby.Cibuli, hořtici majonézu, vejce na tvrdo a kořenovou zeleninu, brmbory.Sůl. pepř, citronovou šťávu. Trochu šťávy z kapiji a těmi se to na míse ozdobilo
Doplňuji:
Začaly se mi zbíhat sliny, jdu dát vařit brambory.

Upravil/a: elektrikář

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
smutnydrak

no já dávám do toho vše co Vy,akorát nedávam mrkev ptz ji nemám rád a zamíchám to 2/3 jogurtu a 1/3 tatarky...mnam...a přes rok vždy pozbírám zbytky salamu,zeleniny a sýra v lednici nakrájím to a zamícham v tatarce a salat je hotový,akorát po každý se jinak jmenuje... :-D

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Džanička

Já brambory vařím už oloupané, je to lepší, a nemusím mít strach, že budou málo omyté, a mezi zuby mi bude skřípat hlína. Do mísy je protlačím přes kolečko, přidám nakrájená vajíčka uvařená na tvrdo, měkký salám na kostičky, používám točený. A Uvařenou na brobno nakrájenou mrkev a na kostičky nakrájenou kyselou okurku, jinou zeleninu nepoužívám. Osolím a pořádně promíchám. Pak si několik hodin předem připravím sladkokyselý nálev,(stačí ráno). V půl litru vody rozpustím cukr a dochutím octem (prostě podle chuti), trošku opepřím a přidám do toho jednu na drobno nakrájenou cibuli (tím, že to připravím ráno, tak ona v tom nálevu trochu změkne). Pak do připraveného salátu, tám tu cibuli z nálevu, pořádně promíchám a ještě přileji ten nálev, ale ne všechno, prostě podle toho jak ho chci mít hustý, nebo řídký. Žádný olej do toho neleji, od toho mám ten nálev aby to nebylo suché. A na konec majonézu, kterou si dělám taky sama, a to tak, že si do vysoké nádoby rozklepnu jedno vajíčko, přidám půl lžičky soli, jednu lžíci cukru, jednu lžíci plnotučné hořčice, a jednu lžíci octa. Promíchám ponorným mixérem a za stálého šlehání přilévám olej až do požadované hustoty. Pokud chci z toho udělat tatarku, tak do toho jen dám syrovou cibuli, a někdo dává i kyselou okurku, a rozmixuji. (POKUD SI BUDETE CHTÍT UDĚLAT TATARKU, TAK DOPORUČUJI TEN ZÁKLAD UDĚLAT VÍC HUSTÝ, PROTOŽE PO PŘIDÁNÍ CIBULE A PAK I OKURKY TO CELÉ HODNĚ ZŘÍDNE).

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
janek66

Já krom všeho výše uvedeného dávám do bramborového salátu oloupané a na kostičky nakrájené jablko.Má pak zajímavou chuť.A celer čerstvý povařím,oloupám,nakrájím a ještě teplý zamíchám do salátu.Pak krásně voní i chutná.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
rosa

Opravdu - co rodina, to jiná chuť salátu. Mně chutná salát mamky, ona zase chválí můj. Moje děti nedají dopustit na můj, salát od snachy je výborný.
Můj recept - asi ten nejjednoduší? Uvařené brambory oloupat, přes kolečko protlačit. Přidat koupenou směs na salát, uvařená vejce, osolit, opepřit a přidat majolku Helmans. A je to. Měli jsme 2x za sebou rodinnou akci a já dělala salát. Jednou jsem dala majolku Helmans, podruhé jinou. Skutečně s Helmanskou to bylo úplně jiné, lepší.
P.S. do receptu jsem zapomněla napsat - dát syrovou cibuli a směs do salátu lehce převařit a přecedit.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek