Avatar uživatele
Zlatý

Používáte na vaření tlakový hrnec?

Dne 2. srpna 1647 se narodil Denis Papin, franouzský matematik, fyzik a vynálezce. Roku 1682 se stal členem Královské společnosti a v úvodní přednášce popsal vynález známý dnes jako Papinův hrnec.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Ano, docela často, je to úspora času i energie a takové hovězí maso je v něm do hoďky podušené a takové vaření mě baví. Dále v něm vařím vývary, guláš, roštěnky, vepřové koleno atd. Vřele doporučuji si ho pořídit. Díky pane Papine! :o)

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Bronzový

Zdravím Annas, já se tlakáče moc bojím, jednou v dětství jsme měli doma nehodu, polévka byla na stropě a od té doby se na něj bojím i sáhnout.
Doplňuji:
Dámy, máte můj obdiv, zjistila jsem jak dokážu být v něčem naprosto nemožná.


Avatar uživatele

Ano ja ho pouzivam,varim v nem velmi casto, polevky, omacky, masa, vlastne temer vse.Nedam na nej dopustit,vareni v nem je rychle a to me jako pracujici zene vyhovuje.


Avatar uživatele
Zlatý

Ano Annas používám ho hodně často protože v tlakovém hrnci mám maso rychleji udělané než normálně.


Avatar uživatele
Bronzový

Kdo chce vařit úsporně, dává při vaření na hrnce vždy pokličky*. Kdo chce vařit ještě úsporněji, vaří v tlakovém hrnci (jídla co se vaří delší dobu).
Drobná finta na okraj: předem namočená rýže se vaří cca 7 min.
* Zhruba 1/3 "kuchařů" vaří bez pokličky- čímž se okrádají o čas i peníze.


Avatar uživatele
Zlatý

Já ne ale moje žena ano.Já se raději do vaření nepouštím,nebot by hrozilo nebezpečí výbuchu či požáru.:-D


Avatar uživatele
Zlatý

Papinovy hrnce, používáme denně, takřka na všechno.Vaří se v nich rychle a úsporně.
Problém byl snad jenom jednou s luštěninou.
Skvělý vynález.


Avatar uživatele

Papiňák,alias Časovanou Bombu Nepozorných?
Občas.


Avatar uživatele
Bronzový

Taky si nedokážu představit vaření bez papiňáku.Vařím ráda,ale celé dopoledne u plotny není mé hobby.


Avatar uživatele
Bronzový

Papinův hrnec používám takřka denně, vaření bez něj si nedovedu představit.


Avatar uživatele
Zlatý

Dříve občas, teď už vůbec.
Zdravější je vaření pomalu při nižší teplotě a také se vlivem tlaku mění struktura potraviny a to není moc zdravé - jsem se dozvěděla.


Avatar uživatele
Bronzový

Papinˇáku se bojím od mala.Na zabijačce v něm vaříme žaludek a to kolem toho chodím jako duch,nedotkla bych se ho,ani za nic.Kdyby mi ho někdo koupil jako dárek,myslela bych si,že se mě chce zbavit.

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Stříbrný

elektrikář

Je to výhoda jen se musí opatrně otvírat pustil jsem na něj vodu a vzal pokličku silou prsklo to namně a běžel jsem k doktorovi s popáleným břichem. Takže času jsem moc neušetřil.Teď jej otvírám až to samo povolí.

Avatar uživatele
Zlatý

annas

Vagro, proč s luštěninou? Já v hrnci vařím i fazole.

Avatar uživatele
Zlatý

vagra

Byl to jeden z prvních hrnců tohoto typu, ještě hliníkový s jedním bezpečnostním ventilem na odpouštění páry.
Pravděpodobně se ten ventilek ucpal slupkou hrachu,či co - a bylo to.
Ještě že se nikomu nic nestalo.
/Stejně jsme chtěli malovat. :)/

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý Drap 1004
Zlatý hanulka11 986
Zlatý annas 881
Zlatý marci1 565
Zlatý iceT 521
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 469
Zlatý quentos 434
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý Kepler 373

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.