Mr. Marek

Ovlivní váš pohled na člověka jeho vulgární nebo nevhodné vyjadřování?

Pokud ano, jak pak s tímto člověkem udržujete kontakt, pokud jestli? Snažíte se dotyčného umravnit?
Zdroj: https://pixaba­y.com/cs/illus­trations/konzul­tanti-poradenstv%C3%AD-klient-3180641/

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? Odpovědi.cz, annas, Hufnágl před 2059 dny Sledovat Nahlásit

Nejlepší odpověď
Kepler

Takovému člověku se příště raději vyhnu. Nějaké umravňování nemá cenu.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Mc Merkurion

… ne každý má vyšší dívčí nebo bral konzultace od Špačka … někdo se vyjadřuje vulgárně, a přesto to vyzní slušně a jiný tě s grácií pošle do zádele ani nemrkneš …

0 Nominace Nahlásit

Drap

Samozřejmě. Pokud možno. tak s takovým člověkem neudržuji žádný kontakt.

0 Nominace Nahlásit

led

Veľakrát musím jednať aj s takýmito ľuďmi a to je práve to, prečo nie vždy pristupujem k tykaniu, bez ohľadu na to, či to je v osobnom styku, alebo cez internet. Jednoducho vykaním určím hranicu, ktorú nemienim prekročiť a rovnako nepripustím jej prekročenie ani tomuto človeku. Napriek tomu, ak to treba, naďalej s ním komunikujem.

0 Nominace Nahlásit

elkon

S takovým člověkem se nijak zvlášť nevybavuji, protože se mi to příčí. Každý člověk někdy použije vulgární výraz, ale nesmí to být v každé větě, jak to někteří dělají. Někteří si přímo myslí, jak jsou tím světoví. To hlavně svědčí o jejich inteligenci, protože si ani nedokáží uvědomit, že to tak není.

0 Nominace Nahlásit

Hufnágl

Ne, já už jsem si na jeho/její vulgární a nevhodné chování zvykl.

0 Nominace Nahlásit

anonym

Je velmi obtížné pokládat mi emoční otázky. Jsem autista téměř neschopný citu, natož empatie. Naprosto racionální a logická osobnost. Zajímají mne reálné hodnoty, plusy a mínusy. Vše poměřuji výhradně objektivně a s nadhledem tak, jak vyžaduje situace či okolnosti. Za celý život jsem neměl sebemenší předsudky, předpojaté postoje, … Tato schopnost mi mimo jiné umožnila čerpat nezměrné výhody diplomatického jednání s plejádou osobností. Narkomani, sociálně slabí jedinci, hispánci, ukrajinci, … – právě všechny takovéto v současnosti diskutované a profilované skupiny. Vždy jsem dokázal sjednat vše potřebné – ustát narkomanku, která měla neuvěřitelné výbuchy zlosti – jejím přínosem byla náklonnost jiné osoby, při mé snaze nabýt ztracených dokladů v cizí zemi. Z mého pohledu většina ostatních vždy nějak profiluje a vždy přichází s předsudky. A tito lidé vždy ztrácí velkou část výhod amorálního a disociálního postoje. Tito lidé se vždy cítí lepší, „vhodnější do nebe, než většina křesťanů“, mírumilovnější a rozhodně ne rasisti. Přitom skupiny, které vykreslují v nejhorším, mají mnohdy lepší vlastnosti, než oni. A to je to, co ve společnosti vidím. Jednal jsem s rasistickým, urážlivým pedofilem a viděl i části osobnosti, které chybí většině lidem – takové, které byste považovali za filantropické, srdečné, … Naopak vidím temnotu, zlo a hnus v lidech, kteří sami sebe profilují převážně kladně, ne-li výjimečně. Je téměř nemožné mi lhát, nebo se mnou manipulovat, proto mohu snadno pozorovat, jak ostatní manipulaci podléhají a skrze ni přehlíží očividná fakta. Jsem nesmírně vděčný za netečnost, apatii, amorálnost, sociopatii – nedokáži si představit ten průměrný slabý život, ve kterém figurují jen lži, manipulace, zlo, … Má bezcitnost mi umožňuje dle diktátu logiky vždy mluvit pravdu, vždy jednat věcně a opomíjet veškeré negativní vlastnosti osob. Poznal jsem jen velmi málo skutečně „dobrých“ lidí. A vulgarita téměř nemá v tomto měřítku jakýkoli význam.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?zjentek Nahlásit

nyjono

Pokud toho člověka k něčemu nepotřebuju, ignoruju je.

0 Nominace Nahlásit

mates77

Nejde jednoznačně říct ano, ani ne. Záleží na kontextu, v jakém dotyčný mluvil vulgárně. Mohl jen vyprávět příhodu, například. Znám spousty lidí, mluvících vulgárně snad i ze spaní, nikdo z nich by ale nikomu neublížil, jsou upřímní, féroví, poctiví.
Znám ještě víc lidí vybraného chování, nikdy nevysloví vulgární slůvko, stále se usmívají, umí být ve společnosti velice milí, oblíbení. Jsou to šmejdi, co ukradnou nos mezi očima, neustále vymýšlí intriky, pomlouvají druhé, bezostyšně lžou, manipulují. Při každé příležitosti člověka podrazí. Jen v úzkém okruhu lidí, které potřebují, si to nedovolí. Prostě žijí dvojím životem. Např. můj švagr. Znám takových spousty.
Na řeč se dát nesmí. Je to krátkozraké, hloupé, nemoudré.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
mates77

led:
Na internetu, hlavně na diskuzích je tykání běžné a normální. Naopak je spíše neslušné vykání.

Rilika25
Příspěvek smazán administrátorem.
před 1769 dny Odpovědět
Nový příspěvek