Avatar uživatele
Pokročilý

Není šunka zkažená, pokud je její balení nafouklé?

Doplňuji:
Takže bych měl z chlebíčků tu šunku vyhodit a zbytek sníst, jo?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele

Ad Doplnění: Spíše bys měl vyhodit všechnu tu šunku, osobně bych vyhodil i vše, čeho se šunka ´dotkla´ - pokud jde o bakterii Clostridium botulinum, pak jejím produktem je velice prudký jed.
Pokud to z nějakého důvodu udělat nechceš, aspoň vše zahřej na 100°C (tato teplota - s ´rezervou´, botulotoxin zničí, takže pak už bude maso jen páchnout.
;-)

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Pokud je balení nafouklé, tak určitě šunka neni prvotřídní. Raději bych ji vyhodil


Avatar uživatele
Stříbrný

Skoro bych si tipoval, že stoprocentně OK už nebude :-) nafouknutí znamená, že už vevnitř pracují mikroorganismy, které vyvíjejí nějaký plyn jako odpadní produkt své činnosti.


Avatar uživatele
Bronzový

Celý dlouhý život (jsem ročník 1930) podezřelou potravinu zahřeju buď na 100St. nebo - na omastku - ještě na vyšší teplotu. (Dnes ještě napřed proženu MW.) Dělali to i moji rodiče. A jsem zdráva - k lékaři jdu jen za dva roky prodloužit potvrzení k řidičáku.

Doplňuji:
Ale každý jsme jiný!

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Zajímavé otázky v kategorii Nakupování

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Nakupování

Zlatý Drap 474
Zlatý gecco 307
Zlatý marci1 287
Zlatý hanulka11 271
Zlatý mosoj 250
Zlatý briketka10 164
Zlatý annas 161
Zlatý ReHu 133
Zlatý Lamalam 129
Zlatý led 115

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.