Avatar uživatele
VeRe1983

Je levnější příprava kávy v rychlovarné konvici, nebo mocca konvičce na sklokeramickém sporáku?

Beru to z hlediska spotřeby elektřiny.

Hlasujte v anketě
Zajímavá 0 před 905 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Čecho_slovák

Rychlovarná konvice

Pokud máš jen tyto možnosti, vybral bych rychlovarnou konvici, ale pokud dáš mocca konvičku sklokeramiku a ta nezakryje celou varnou zónu, uniká okolo teplo. Doporučoval bych indukční sporák/panel/vařič.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
paul1

Mocca konvička

Nemohu přesně porovnat, ale domnívám se, že úspornější bude mocca konvička

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Beno

Rychlovarná konvice

Rychlejši je příprava kávy v rychlovarné konvici, nebo na indukční plotýnce.
Kup obojí. Nalej tam litr vody, podívej se na stav elektroměru před a po bodu varu.

Upravil/a: Beno

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
VeRe1983

Indukci bohužel nemám. Mám sporák Beko FSM 57000 GW a když srovnám průměr nejmenší varné zóny s průměrem konvičky, tak tam je výrazná rezerva. Otázkou je, zda to může být až tak na závadu, protože konvice, kterou mám v úmyslu koupit má příkon 2 000 W.

Avatar uživatele
Hlada

Pro cenu ohřevu není důležitý příkon, ale účinnost. Bezesporu je jisté, že ztráty na sporáku jsou větší. Vzhledem k tomu, že ohřátí šálku vody v konvici stojí zhruba 15 haléřů, je to pro život bezvýznamná úvaha.

Nový příspěvek