Avatar uživatele
Kepler

Jaký je rozdíl mezi překapávačem a kávovarem?

Mám takový malý kompaktní přístroj, kde se do jedné nádobky nalije voda a vedle je jemné sítko, do kterého se dává mleté kafe. Páry z vařící vody jdou přes tu vrstvu kafe a dole to kape do šálku. Jak to funguje u kávovarů, pressovačů apod.?

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? annas, dudu, jirka F, Frogman před 1864 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Odpoveď byla označena jako užitečná

tento postup znáte.

"U přípravy překapávané kávy zaláleží na kvalitě vody, hsprávně namleté kávě a množství kávy – podle toho, jak máte rád silnou.

Pro přípravu překapávané kávy v překapávači bystě měli volit pokud možno kávu čerstvě namletou na středně jemno.

Při přípravě klávy vložíte kávový filtr do překapávače, mírně ho navlhčete. Následně do filtru dejte požadované množství mleté kávy a přístroj zapněte."

https://www.tchi­bo.cz/priprava-kavy-v-prekapavaci-c400071360.html
¨–
Je několik tyxpů kávovarů, takže se podívejte na princip jejich fungování. Jejich výhody či nevýhody.

Kávovar espreso – káva se připravuje vlivem horké páry. Kávovary Jsou rozděleny na parní, čerpadlo, pístové a vzduchové čerpadlo.

https://cs.pctech-support.com/89708-how-different-coffee-machines-work

„Jak fungují domácí fungují kávovary?“

http://www.ka­vovary.info/clan­ky/domaci-pakove-kavovary/
¨
https://cs.pctech-support.com/91758-how-different-types-of-coffee-machines-work
--

"Pákové kávovary, jinak též zvané manuální presovače, jsou oblíbenými přístroji k přípravě vynikajícího espressa v domácnostech nebo menších kavárnách. Umí však připravit i cappuccino nebo latté. Díky použití čerstvé mleté kávy zachovávají její nezaměnitelné aroma a vynikající chuť.

Pákové kávovary, jinak též zvané manuální presovače, jsou oblíbenými přístroji k přípravě vynikajícího espressa v domácnostech nebo menších kavárnách. Umí však připravit i cappuccino nebo latté. Díky použití čerstvé mleté kávy zachovávají její nezaměnitelné aroma a vynikající chuť.
Jedním z nejdůležitějších parametrů je tlak, který je na kávu v průběhu přípravy vyvíjen. Tlak čerpadla by měl dosahovat cca 8–9 barů, a to po celou dobu přípravy kávy. Abyste měli jistotu, že přístroj požadovaný tlak udrží skutečně po celou dobu, je vhodné vybrat přístroj, který dosahuje tlaku vyššího, nejlépe 15 barů. To je při přípravě kávy považováno za určitý standard a zároveň maximum, protože vyšší tlak už na chuť kávy nemá žádný vliv.

K dalším důležitým vlastnostem patří příkon, který ovlivňuje rychlost, s jakou bude přístroj připraven k použití, a objem nádržky na vodu. Ten se u pákových kávovarů pohybuje mezi 1 a 2,5 litry." atd.

http://webcache­.googleusercon­tent.com/sear­ch?q=cache:7uD­zRj25Cr8J:soci­opath.cz/techno­logie/96-technologie/368-top-5-nejlepsich-pakovych-kavovaru+&cd=1&hl=­cs&ct=clnk&gl=cz

Upravil/a: annas

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Odpovědi.cz Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Kepler

annas: díky za odkazy. Moc moudrý z nich ale nejsem. Ten první je dost srandovním překladem. Pochopil jsem jenom, že se pracuje s tlakem. Ale čeho, kde, jak?

před 1864 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
annas

Ještě jsem Vám vložila odkaz. Je pravda, že postup není uvedený stručně.

Měla jsem doma kávovar na 2 porce kávy. Krásný nerezový. Ale musím říct, že mně káva nechutnala, takže jsem jej pod cenou prodala, i když jsem jej použila maximálně 10×.

před 1864 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek