jirka F

Jak to že v dnešní době už nikdo na silnici jdoucím turistům nezastaví?

Chodím 2 km a auta jen projíždí kolem nikdo mně nezastaví aby mně ušetřil cestu. Proč tomu tak je?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Disraeli před 158 dny Sledovat Nahlásit

Nejlepší odpověď
Dochy

Odpoveď byla označena jako užitečná

c) mám jinou odpověď

A zkusil jsi mávnout?
Standardním chodcům zastavuju jen vyjímečně (např. pokud vím, že před nima dlouho nic není, vidím, že jdou na těžko, je slota,…)
Pokud stopují a mám volno většinou zastavím. Jinak předpokládám, že zkrátka jít chtějí.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?jirka F Nahlásit

Další odpovědi
elkon

c) mám jinou odpověď

Doba je složitá, ale když zkusíš stopovat, třeba někdo zastaví.

Upravil/a: elkon

0 Nominace Nahlásit

da ny

c) mám jinou odpověď

On sem tam, někdo zastaví, je to vzácnost.
Autostop už není populární,
hlavně, je v dnešní době nebezpečné, zastavit a vzít si do auta
cizího člověka.
Nevíš, co se z něj vyklube a kolik jich z „pangejtu“,(příkop) na tebe vyskočí......
(.)
a okradou tě, v tom lepším případě......

0 Nominace Nahlásit

cappuccino

c) mám jinou odpověď

Ja tedy obcas nekomu zastavim, ale nekdy odmitnou, ze chteji radeji chodit.
Jednou si me stopnul chlap, ze musi k doktorovi. Dovezla jsem ho do asi 3km vzdaleneho mesta. Pak si na me pockal na parkovisti a chtel domu – byl to nalevka jel si pro pivo!!
Podruhe jsem zastavila chlapkovi, kterho znam od videni. Celou cestu nerekl ani slovo a ani nepodekoval. Vidam ho casto, ale uz mu nestavim!

Pokud chces, aby ti nekdo zastavil, musis na nej mavnout. Nikdo netusi, ze chces svezt!

Upravil/a: cappuccino

0 Nominace Nahlásit

Disraeli

c) mám jinou odpověď

Kdybys stopoval, tak by někdo zastavil. Nakonec. :D Tipl bych si že jdeš jen tak po městě, případně mezi městy nebo obcemi a to bez stopování. A ani nejsi turista. Spousta lidí chodí takhle pěšky (třeba jen do obchodu nebo za známými), není důvod každému hned zastavovat a ptát se, kam jde (oni neví, kam jdeš a jak dalekou máš cestu) a jestli nechce svést… Jeden řidič potká během své jízdy hned několik takových lidí. Nemůže a ani nebude každému zastavovat.
Turistika taky často bývá pěší (účelově). Nutno dodat, že dva km opravdu nic nejsou. Navíc je pohyb zdravý a denně by se mělo ujít víc jak 2 km – nebo vykonat činnost odpovídající takové námaze.

Faktory jsou různé. Kultura, mentalita národa, kdo stopuje, kde, proč. A jestli ani nestopuješ, nemůžeš očekávat, že tě někdo jen tak sám od sebe nabere.
Roli bude hrát i jak vypadáš, jak se oblékáš, jak se tváříš. Třeba pěkné holce by řidič (chlap) určitě zastavil… jako šance jsou vyšší. Mnohem vyšší než třeba u otrhaného vagabunda, nebo sígra, co vypadá, že právě vyšel z basy.

Pár známých spotopovalo po Česku a různě po Evropě. Bez problému. Každý hned nezastaví, někdy zastaví jen jeden z mála, často ani dlouhou chvíli žádné auto neprojede, ale když už se aktivně stopuje, tak nakonec nějaký ten řidič stopaře nabere.
A například v Ománu je to velmi snadné, protože ti zastaví snad opravdu každý. Záleží tedy dost na zemi a jejích lidech.

Upravil/a: Disraeli

0 Nominace Nahlásit

Filip84

c) mám jinou odpověď

1. Proč by ti měl někdo zastavovat, když nestopuješ? Lidi chodí takto na procházku, do lesů, polí, luk a hájů, a za tou příčinou se, třeba, přesunují i po erárních a neerárních cestách. Proč by je měl někdo obtěžovat?
  2. Proč by se měl o tebe pořád někdo starat? Proč? Ty jsi nesvéprávný, nebo … ? Chceš zastavit? Stopuj, ne?
  3. I když bys stopoval: proč bych si měl komplikovat život? Zrovna s tebou, tvl!? Ale obecně, dany má pravdu, nikdy nevíš, proč si komplikovat život? Jestli se někomu nechce chodit, od toho je veřejná doprava. A nebo „blahoslaveni chudí duchem jsou, anžto jejich království nebeské jest“, co stopařům zastavují.

To nedává smysl, prostě, ta otázka, jako prakticky všecky, že. Nestopuješ, a ještě čekáš, že ti někdo zastaví? Proč by to dělal?

Upravil/a: Filip84

0 Nominace Nahlásit

Tonda Káňa

c) mám jinou odpověď

Ale zastaví, viz ostatní odpovědi.

Ovšem tobě doporučuji, abys nestopoval, protože upřímně, ty jsi člověk, kterého by okradl/unesl/zná­silnil i důchodce. Neber to jako urážky, chci tě jen varovat. Někteří lidé jsou holt zranitelnější než ostatní…

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
Filip84

jyřýk🤪 na procházce znásilněný důchodcem? 🤔🤔🤔

Taky možnost! Nebo tě uškrtí ťapina, co se vrací z šichty domů na silonkový rukavici – bo se tě lekne! 😲😂

Pravda, pravda: raději ven nechoď! Jsou tam důchodci, co tě mohou znásilnit, ťapiny, co mají neutuchající potřebu tě uškrtit silonkou … 🙄😧

Nový příspěvek