Avatar uživatele
Zlatý

Jak děláte klasické karbanátky z mletého vepřového masa?

Neboli fašírku. Mám svůj recept, ale třeba mně inspirujete k inovaci. Zajímají mě ingredience, koření.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Mám ráda mleté maso, které si nechám pomlít u soukromého řezníka. Dělám je na různé způsoby, zapékám, přidávám omáčku, peču v celku, jindy jako karbanátky , nebo vepřenky s větším množstvím papriky.

Do mletého masa přidávám:

Vajíčka, trochu hořčice, kečupu, někdy nastrouhám uzený sýr, cibuli,, sůl, pepř, trochu chilli, papriku.

Jindy koření na sekaná masa, či majoránku, mletý kmín , někdy i na jemno krájenou mraženou zeleninovou směs., něco zeleného – bylinky.

Po každé jinak. Nedávám česnek, protože jej nesnáším. Každý z nás má jiné zvyky a jinou chuť.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Stříbrný

Směs na karbanátky a na fašírku neboli sekanou není stejná.
Dělám to podobně jako annas, ale nepřidávám kečup a hořčici. Pro zjemnění vmíchám do směsi trochu mléka.


Avatar uživatele
Stříbrný

Z masa nejčastěji mix vepřového a hovězího. Jindy u jednoho druhu masa.
Přidávám cibuli (nešetříme), jemně pokrájenou a vždy osmahnutou. Karbanátky/sekaná mi připadají chutnější, než s přidáním syrové cibule.
Vejce, sůl, pepř, česnek, majoránku, drcený kmín i trochu sypké Podravky.
Někdy kořenící směs na mletá masa, trochu papriky, hořčici.
Do sekané někdy přidám trochu v mléce navlhčeného rohlíku, častěji však dělávám pouze z masa.
K masu někdy přidám trochu libovější anglické slaniny (pomelu či najemno pokrájím).
Karbanátky častěji peču v troubě. Rodinní příslušníci už nechtějí smažené.


Avatar uživatele
Stříbrný

Nevařím, ale vím, že klasické karbanátky se u nás dělají ze směsi mletého vepřového a hovězího masa. O vepřových karbanátcích jsem neslyšel.


Avatar uživatele
Zlatý

Karbanátky dělám jen z masa, bez strouhanky. Kromě vejce přidám drcený kmín, česnek a koření "Aztécký poklad" (složení: sůl (max.35%), látka zvýrazňující chuť a vůni E621, směs koření (cibule, pepř, paprika, koriandr), barvivo - vitamín B1.)
Nejlepší je dělat karbanátky napůl z vepřového a hovězího masa. Dobrou chuť!:-))


Avatar uživatele
Bronzový

Annas píše hořčici kečup. Záleží na chuti, ale tyto ingredience se dávají do hovězích burgrů. Do karbošů nebo sekané z vepřového masa je dobré na začátku přidat dvě deci studené vody na jeden kg. masa. Pořádně vymíchat až se vše spojí. Dílo tak získá překvapivou vláčnost, nehledě na to, že toho máte více. Koření dávám klasiku pepř, drc. kmín česnek, majoránku. Vejce a polohrubou mouku, ne hladkou je vcelku matlavá. Jako kuchař jsem to dělal 45let a vždy v pohodě.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý Drap 1249
Zlatý annas 1130
Zlatý hanulka11 985
Zlatý marci1 715
Zlatý Kepler 712
Zlatý iceT 556
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 483
Zlatý quentos 456
Zlatý mosoj 406

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.