Avatar uživatele
anonym

Hovězí zadní. Co s tím?

V nečekané chvíli se v nákupním vozejku ocitla hovězí kýta. Je moc hezká a milá a hranatá. Jenže přesně nevím co se s ní dá udělat. Proto vás žádám o pomoc, jsem zoufalý.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4496 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
ivca11

Dobrý den,
jídel s hovězím zadním existuje mnoho. Můžete udělat třeba roštěnou (poprášit osolené a naklepané plátky hladkou moukou a potřít hořčicí, nechat osmahnout na cibulce a zalít a dusit doměkka, pak zahustit vodou s moukou + masox). Nebo můžete udělat hovězí na slanině a cibuli (plátky hovězího naklepeme, nakrojíme strany, osolíme a opepříme.Na pánvi rozpálíme olej a plátky hovězího opečeme. Zapékací misku vymažeme máslem, pokryjeme na plátky nakrájenou cibulí, poklademe hovězím a na to ještě plátky opepřené anglické slaniny. Necháme asi 30 minut zapékat, podle chuti můžeme ještě posypat libovolným kořením na hovězí maso). Podáváme s vařeným bramborem či jinou bramborovou přílohou. Cibuli lze zaměnit za pórek.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Miroslavst

Vyhoď ji a řekni mi kam, já si už poradím.
Ne vážně. Třeba s koprovkou nebo guláš. co já vím.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
panenka

zde vám posílám jeden recept
Pikantní hovězí maso
Hovězí maso omyjeme, osolíme a špičatým úzkým nožem do něho uděláme otvory směrem po vlákně a zasuneme do nich kořenovou zeleninu, slaninu a okurky nakrájené na klínky. Na pánev dáme tuk, zahřejeme ho a cibuli na něm osmažíme. Přidáme maso, na všech stranách ho opečeme a přidáme zbytky jemně pokrájené zeleniny, slaniny a okurek. Podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou, později bez poklice opečeme do zlatova. Šťávu zahustíme moukou smíchanou s kouskem másla, provaříme a podáváme k nakrájenému masu.
Jako příloha jsou vhodné brambory nebo rýže.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ReHu

http://search.seznam.cz/…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
cukrar

Jestliže jste z okolí Pardubic, zvu Vás k nám, manželka Vás naučí jak se dělají kvalitní španělské ptáčky, já Vás naučím, jak je lahodně snízt. (sežrat)
Už se těším.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
Avatar uživatele
vagra

jen poznámka:

panenka zapoměla přidat internetovou adresu/jako zdroj/ s tímto receptem.Neměla by zatajovat zdroj,pokud to není její recept.

http://www.tradicnirecepty.cz/…

před 4492 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
fortin

Počasí je hezké, smířil jsem se se vším, snad ta zvířata projdou bez úhony přes ty jatka. My zatím skáknem na červené víno?

před 4429 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek