Avatar uživatele
quentos

Anýzový čaj – tipy na přípravu?

Po internetu je receptů samozřejmě spousta, ale nemohu se dopátrat, zda povařit anýz v celku, nebo drcený. Píval jsem ho často a rád jako malej kluk a matně si vzpomínám, že se snad drtil v hmoždíři, ale je možné, že si to s něčím pletu. Pokud ne, dá se drcení v hmoždíři nějak nahradit, případně anýz povařit v celku? Dík.
Doplňuji:
Damiana: moc díky, začínám se na to těšit :{))> teď o půlnoci tady budit sousedy s paličkou na maso nebudu, ale hned zítra vyzkouším :{)>

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? annas, terry, Damiana před 4312 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Damiana

Když zrnka anýzu rozdrtíš, uvolní se více silic a pochopitelně i cenný anýzový olej – a právě ten je dělá z čaje ten léčivý. Doporučuji podrtit, dát do vařící vody, nechat přejít chvíli varem, odstavit, přikrýt a nechat 15 minut louhovat (pouštět silice). Pak přecedíš a dosladíš medem. Tak ho občas dělám já. Jestli nemáš hmoždíř, dej tobolky do pytlíku a můžeš se na nich trochu trochu „vyřádit“ paličkou na maso nebo kladívkem. 🙂
Doplňuji:
Rádo se stalo. 🙂 Nech si chutnat. 🙂

Upravil/a: Damiana

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
ZáhadaBrambo

Drtit anýz v nepoužívaném mlýnku na kávu.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek