Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 3.únor 22:28

Jak vám vařili v nemocnici, psychiatrické nemocnici, nebo jiném obdobném ústavu?

Aktuality a zábava – Zábava a ostatní

To je taky, že jo, velké thema. Jistě, kdo čeká v nemocnici nějakou vysokou gastronomii, tak je idiot. Na druhou stranu, co jsou s to někde předložit pacientům k sežrání, nad tím zůstává rozum stát.

Tak, jenom tak pro illustraci, tady je nemocniční strava v 16 zemích světa:

https://www.ex­tra.cz/nemocnic­ni-strava-z-16-zemi-sveta-kde-si-pacienti-debuziruji-a-kde-trpi

a tady je článek, ze kterého ten český (pravděpodobně, podle fotek) čerpá:

https://www.sos­cuisine.com/blog/22-hospital-foods-from-around-the-world/.

Já jsem v psychiatrické nemocnici, jako pacient, nikdy nebyl. V jiné nemocnici jsem byl všeho všudy třikrát: jednou jako malé dítě, a jediné, co se týká jídla, na co se pamatuju, tak byl docela nevábný, otřískaný, porculán a bylo to takové koryto. Ale jídlo normální. Potom v pubertě, no a tak tam už spíš šlo o to, že – z mého pohledu – byla ta strava nevhodně poskládána, prostě na snídani chleba, máslo a nějaká marmeláda. Kdyby mi místo toho dali ráno to, co bylo na oběd, a tohle na oběd, tak by to bylo lepší. Některá jídla už byla na hraně pozřetelnosti, ovšem už se moc nepamatuju co. Třeba suchá kaše, taková ta klasika z jídelny, málo mléka, žádné máslo, co ještě byla navařená tři hodiny dopředu, a k tomu karboš. Kdyby k tomu byla alespoň rajčatová omáčka, nebo něco, ale takhle to byl docela hnus tohle jíst. No a potřetí to už mi bylo něco přes dvacet, a to bylo dobrý, byla gulášovka, normálně nějaké pečené maso, zelí, Kartoffele. Dobrý, jako žádný zázrak, vylo na tom hodně znát, že se to vařilo ve velkém hrnci, ale, tak jako, na „závodku“ dobrý.

Takže, abych to shrnul, tak mé vzpomínky na nemocniční stravu, arciť takto kusé, jsou spíše positivní, dal bych jí tak 5.5 – 6/10. Co do kvality jídla, až na pár výjimek, to šlo, neříkám, že to byla nějaká hitparáda, ale šlo to. Ten zbytek byl, spíš, o tom kulturním rozdílu.

Když bych si měl vybrat, kde marodovat podle žrádla, tak Korea, britský svět (Austrálie, Kanada, UK …), Německo.

Tak co, jak vařili v nemocnicích, psychiatrických nemocnicích a jiných obdobných ústavech, vám?
A které nemocniční jídlo, z těch fotek v článcích, by vám nejvíce vyhovovalo?

Kdo se chce začíst, tak tady je klub Nemocniční strava na Okounovi: https://www.o­koun.cz/boards/ne­mocnicni_stra­va?f=20211017-131312. Je tam i docela „seriál“ o nemocničním jídle v Itálii. Nebo se můžete tady: https://www.id­nes.cz/zpravy/do­maci/jidlo-v-nemocnicich-vzorovy-jidelnicek-time-out-renata-lukasova-stepanka-capova.A180504_135­629_domaci_nub podívat na cca 90 jídel různě z nemocnic, většina vypadá docela ok. Větší problém se mi vidí s tou studenou kuchyní, to je opravdu hrůza!

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 4.únor 18:50

Jak vám vařili v nemocnici, psychiatrické nemocnici nebo jiném obdobném ústavu?

Aktuality a zábava – Zábava a ostatní

To je taky, že jo, velké thema. Jistě, kdo čeká v nemocnici nějakou vysokou gastronomii, tak je idiot. Na druhou stranu, co jsou s to někde předložit pacientům k sežrání, nad tím zůstává rozum stát.

Tak, jenom tak pro illustraci, tady je nemocniční strava v 16 zemích světa:

https://www.ex­tra.cz/nemocnic­ni-strava-z-16-zemi-sveta-kde-si-pacienti-debuziruji-a-kde-trpi

a tady je článek, ze kterého ten český (pravděpodobně, podle fotek) čerpá:

https://www.sos­cuisine.com/blog/22-hospital-foods-from-around-the-world/.

Já jsem v psychiatrické nemocnici jako pacient nikdy nebyl. V jiné nemocnici jsem byl všeho všudy třikrát: jednou jako malé dítě, a jediné, co se týká jídla, na co se pamatuju, tak byl docela nevábný, otřískaný porculán a bylo to takové koryto. Ale jídlo normální. Potom v pubertě, no a tak tam už spíš šlo o to, že – z mého pohledu – byla ta strava nevhodně poskládána, prostě na snídani chleba, máslo a nějaká marmeláda. Kdyby mi místo toho dali ráno to, co bylo na oběd, a tohle na oběd, tak by to bylo lepší. Některá jídla už byla na hraně pozřetelnosti, ovšem už se moc nepamatuju co. Třeba suchá kaše, taková ta klasika z jídelny, málo mléka, žádné máslo, co ještě byla navařená tři hodiny dopředu, a k tomu karboš. Kdyby k tomu byla alespoň rajčatová omáčka nebo něco, ale takhle to byl docela hnus tohle jíst. No a potřetí to už mi bylo něco přes dvacet, a to bylo dobrý, byla gulášovka, normálně nějaké pečené maso, zelí, Kartoffele. Dobrý, jako žádný zázrak, Bylo na tom hodně znát, že se to vařilo ve velkém hrnci, ale, tak jako, na „závodku“ dobrý.

Takže, abych to shrnul, tak mé vzpomínky na nemocniční stravu, arciť takto kusé, jsou spíše positivní, dal bych jí tak 5,5–6/10. Co do kvality jídla, až na pár výjimek, to šlo, neříkám, že to byla nějaká hitparáda, ale šlo to. Ten zbytek byl, spíš, o tom kulturním rozdílu.

Když bych si měl vybrat, kde marodovat podle žrádla, tak Korea, britský svět (Austrálie, Kanada, UK …), Německo.

Tak co, jak vařili v nemocnicích, psychiatrických nemocnicích a jiných obdobných ústavech, vám?
A které nemocniční jídlo z těch fotek v článcích by vám nejvíce vyhovovalo?

Kdo se chce začíst, tak tady je klub Nemocniční strava na Okounovi: https://www.o­koun.cz/boards/ne­mocnicni_stra­va?f=20211017-131312. Je tam i docela „seriál“ o nemocničním jídle v Itálii. Nebo se můžete tady: https://www.id­nes.cz/zpravy/do­maci/jidlo-v-nemocnicich-vzorovy-jidelnicek-time-out-renata-lukasova-stepanka-capova.A180504_135­629_domaci_nub podívat na cca 90 jídel různě z nemocnic, většina vypadá docela ok. Větší problém se mi vidí s tou studenou kuchyní, to je opravdu hrůza!

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 4.únor 21:25

Jak vám vařili v nemocnici, psychiatrické nemocnici nebo jiném obdobném ústavu?

Aktuality a zábava – Zábava a ostatní

To je taky, že jo, velké thema. Jistě, kdo čeká v nemocnici nějakou vysokou gastronomii, tak je idiot. Na druhou stranu, co jsou s to někde předložit pacientům k sežrání, nad tím zůstává rozum stát.

Tak, jenom tak pro illustraci, tady je nemocniční strava v 16 zemích světa:

https://www.ex­tra.cz/nemocnic­ni-strava-z-16-zemi-sveta-kde-si-pacienti-debuziruji-a-kde-trpi

a tady je článek, ze kterého ten český (pravděpodobně, podle fotek) čerpá:

https://www.sos­cuisine.com/blog/22-hospital-foods-from-around-the-world/.

Já jsem v psychiatrické nemocnici jako pacient nikdy nebyl. V jiné nemocnici jsem byl všeho všudy třikrát: jednou jako malé dítě, a jediné, co se týká jídla, na co se pamatuju, tak byl docela nevábný, otřískaný porculán a bylo to takové koryto. Ale jídlo normální. Potom v pubertě, no a tak tam už spíš šlo o to, že – z mého pohledu – byla ta strava nevhodně poskládána, prostě na snídani chleba, máslo a nějaká marmeláda. Kdyby mi místo toho dali ráno to, co bylo na oběd, a tohle na oběd, tak by to bylo lepší. Některá jídla už byla na hraně pozřetelnosti, ovšem už se moc nepamatuju co. Třeba suchá kaše, taková ta klasika z jídelny, málo mléka, žádné máslo, co ještě byla navařená tři hodiny dopředu, a k tomu karboš. Kdyby k tomu byla alespoň rajčatová omáčka nebo něco, ale takhle to byl docela hnus tohle jíst. No a potřetí to už mi bylo něco přes dvacet, a to bylo dobrý, byla gulášovka, normálně nějaké pečené maso, zelí, Kartoffele. Dobrý, jako žádný zázrak, Bylo na tom hodně znát, že se to vařilo ve velkém hrnci, ale, tak jako, na „závodku“ dobrý.

Takže, abych to shrnul, tak mé vzpomínky na nemocniční stravu, arciť takto kusé, jsou spíše positivní, dal bych jí tak 5,5–6/10. Co do kvality jídla, až na pár výjimek, to šlo, neříkám, že to byla nějaká hitparáda, ale šlo to. Ten zbytek byl, spíš, o tom kulturním rozdílu.

Když bych si měl vybrat, kde marodovat podle žrádla, tak Korea, britský svět (Austrálie, Kanada, UK …), Německo.

Tak co, jak vařili v nemocnicích, psychiatrických nemocnicích a jiných obdobných ústavech, vám?
A které nemocniční jídlo z těch fotek v článcích by vám nejvíce vyhovovalo?

Kdo se chce začíst, tak tady je klub Nemocniční strava na Okounovi: https://www.o­koun.cz/boards/ne­mocnicni_stra­va?f=20211017-131312. Je tam i docela „seriál“ o nemocničním jídle v Itálii. Nebo se můžete tady: https://www.id­nes.cz/zpravy/do­maci/jidlo-v-nemocnicich-vzorovy-jidelnicek-time-out-renata-lukasova-stepanka-capova.A180504_135­629_domaci_nub podívat na cca 90 jídel různě z nemocnic, většina vypadá docela ok. Větší problém se mi vidí s tou studenou kuchyní, to je opravdu hrůza!