Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 24.leden 17:25

Na „vojnu“ od 18 let?

Vzdělání a práce – Práce a kariéra

Dobrý den,
Onou „vojnou“ jsem měl na mysli Dobrovolné vojenské cvičení. Rád bych se tedy zeptal, zda-li se mohu účastnit DVC už při studiu na střední škole (samozřejmě v dospělosti). Výuční list nebo maturita je podmínkou pro vstup až do Aktivní zálohy, ne? Našel jsem informace, které buď píší o povinnosti maturity nebo ji nezmiňují vůbec, takže si nevím rady.
Představte si situaci, kdy se žák SŠ rozhoduje o budoucím studiu na VŠ. Zamlouvají se mu 2 kariery. Jednou z nich je služba v armádě. Neví ale, jestli by ho to bavilo. Takže si chce vyzkoušet něco, co by mu rozhodování urychlilo. Něco jako DVC.
Případně, existují nějaké další alternativy?
Děkuji. Petr

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 24.leden 20:35

Na „vojnu“ od 18 let?

Vzdělání a práce – Práce a kariéra

Dobrý den,
Onou „vojnou“ jsem měl na mysli dobrovolné vojenské cvičení. Rád bych se tedy zeptal, zdali se mohu účastnit DVC už při studiu na střední škole (samozřejmě v dospělosti). Výuční list nebo maturita je podmínkou pro vstup až do aktivní zálohy, ne? Našel jsem informace, které buď píší o povinnosti maturity, nebo ji nezmiňují vůbec, takže si nevím rady.
Představte si situaci, kdy se žák SŠ rozhoduje o budoucím studiu na VŠ. Zamlouvají se mu 2 kariéry. Jednou z nich je služba v armádě. Neví ale, jestli by ho to bavilo. Takže si chce vyzkoušet něco, co by mu rozhodování urychlilo. Něco jako DVC.
Případně, existují nějaké další alternativy?
Děkuji. Petr