Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 16.červen 12:19

Jaká je šance, že dostanu své peníze zpět ?

Právo a zákony – Trestní právo

Ahoj. Chtěl bych slyšet Váš názor na můj problém. Na začátku prosince jsem sháněl ve skupinách se starožitnostmi na Facebooku jeden typ starožitného nábytku. Ozval jeden pán, že danou věc má ve skladu a poslal fotky (dokonce vyfotil objekt i s lístečkem se svým jménem, abych věděl, že fotky někde nestáhl). Poslal mi i ofocenou občanku. Předem jsem mu tedy na účet poslal kolem 11000,– (Vím, že se peníze předem nemají posílat, ale bral jsem v potaz, že o ně můžu přijít, takže mi to zase tolik nevadí) Pán tedy slíbil, že jak bude moct, přiveze to. Poté se asi 2 měsíce omlouval, že nemůže a poté přišel lockdown, takže už tuplem nemohl přijet. Poté se mu ještě narodilo dítě a měl plno starostí okolo. Cca před měsícem volal, že prostě přijet nemůže a že mi pošle peníze zpět. S tím jsem souhlasil a od té doby z něho tahám peníze. On tvrdí, že mu nedorazily peníze co mu měli dorazit z práce atd. atd.
Závěr: Mám kopii občanského průkazu, celou naší konverzaci, výpis z mého účtu a nahrávky tak 80% hovorů. Pán komunikuje (kdyby to byl podvodník tak bych byl asi dávno zablokovaný). Co myslíte, je po 7 měsících čas na trestní oznámení ? Děkuji za rady.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 16.červen 14:36

Jaká je šance, že po sedmi měsících dostanu své peníze zpět?

Právo a zákony – Trestní právo

Ahoj. Chtěl bych slyšet Váš názor na můj problém. Na začátku prosince jsem sháněl ve skupinách se starožitnostmi na Facebooku jeden typ starožitného nábytku. Ozval jeden pán, že danou věc má ve skladu a poslal fotky (dokonce vyfotil objekt i s lístečkem se svým jménem, abych věděl, že fotky někde nestáhl). Poslal mi i ofocenou občanku. Předem jsem mu tedy na účet poslal kolem 11000,– (Vím, že se peníze předem nemají posílat, ale bral jsem v potaz, že o ně můžu přijít, takže mi to zase tolik nevadí) Pán tedy slíbil, že jak bude moct, přiveze to. Poté se asi 2 měsíce omlouval, že nemůže, a poté přišel lockdown, takže už tuplem nemohl přijet. Poté se mu ještě narodilo dítě a měl plno starostí okolo. Cca před měsícem volal, že prostě přijet nemůže a že mi pošle peníze zpět. S tím jsem souhlasil a od té doby z něho tahám peníze. On tvrdí, že mu nedorazily peníze co mu měli dorazit z práce atd. atd.
Závěr: Mám kopii občanského průkazu, celou naši konverzaci, výpis z mého účtu a nahrávky tak 80% hovorů. Pán komunikuje (kdyby to byl podvodník, tak bych byl asi dávno zablokovaný). Co myslíte, je po 7 měsících čas na trestní oznámení? Děkuji za rady.