Zeptal/a se – 14.květen 13:30
Věda – Ostatní věda
Budu macerovat sedmikrásku na med a v mnoha receptech vidím tentýž postup: sedmikrásku šup do vody + nakrájený citrón a 24h macerovat.
Ale proč ne citron až potom? Přece v kyselém prostředí se určitě nebudou uvolňovat tytéž látky, jako ve vodě. Nebo budou? Nebo naopak kyselé macerování prospěje?
Recepty se touto problematikou příliš nezabývají, jsem zjistil. Vidí do toho někdo „místní“ tady? Stačilo by mně mít základní povědomí o maceraci – uvolňování látek do roztoku v tom kterém prostředí. Nějaký chemik? děkuji. (;
Zeptal/a se – 14.květen 13:42
Věda – Ostatní věda
Budu macerovat sedmikrásku na med a v mnoha receptech vidím tentýž postup: sedmikrásku šup do vody + nakrájený citrón a 24h macerovat.
Ale proč ne citron až potom? Přece v kyselém prostředí se určitě nebudou uvolňovat tytéž látky jako ve vodě. Nebo budou? Nebo naopak kyselé macerování prospěje?
Recepty se touto problematikou příliš nezabývají, jsem zjistil. Vidí do toho někdo „místní“ tady? Stačilo by mně mít základní povědomí o maceraci – uvolňování látek do roztoku v tom kterém prostředí. Nějaký chemik? děkuji. (;