Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 16.únor 11:06

Kam se v mozku ukládají vzpomínky ?

Věda – Ostatní věda

V jaké části se ukládají naše životní vzpomínky ? A Jak? Např. první dovolená u moře, narozeniny atdl. Třeba se mi stane, že jdu ve městě na náměstí a kouknu se na lavičku a jenom tím, že se kouknu, tak si vzpomenu, že jsem tady seděl v 10 letech s kamarádama (naší školní partou) aniž bych na to nějak pomyslel ? Jakto, že se někdy mi něco vybaví aniž bych na to myslel a naopak, když si např. něco chci vybavit, tak si to někdy přesně nevybavuji? Jak vůnec funguje mozek a vybavování si vzpomíneo a co může naopak poškodit naše drahocenné vzpomínky, mdloba, kolaps, kráktodobý nepřísun kyslíku do mozku ? Děkuji.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 16.únor 11:06

Kam se v mozku ukládají vzpomínky ?

Věda – Ostatní věda

V jaké části se ukládají naše životní vzpomínky ? A Jak? Např. první dovolená u moře, narozeniny atdl. Třeba se mi stane, že jdu ve městě na náměstí a kouknu se na lavičku a jenom tím, že se kouknu, tak si vzpomenu, že jsem tady seděl v 10 letech s kamarádama (naší školní partou) aniž bych na to nějak pomyslel ? Jakto, že se někdy mi něco vybaví aniž bych na to myslel a naopak, když si např. něco chci vybavit, tak si to někdy přesně nevybavuji? Jak vůnec funguje mozek a vybavování si vzpomíneo a co může naopak poškodit naše drahocenné vzpomínky, mdloba, kolaps, dehydratace kráktodobý nepřísun kyslíku do mozku ? Děkuji.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 16.únor 12:42

Kam se v mozku ukládají vzpomínky?

Věda – Ostatní věda

V jaké části se ukládají naše životní vzpomínky? A Jak? Např. první dovolená u moře, narozeniny atdl. Třeba se mi stane, že jdu ve městě na náměstí a kouknu se na lavičku a jenom tím, že se kouknu, tak si vzpomenu, že jsem tady seděl v 10 letech s kamarádama (naší školní partou) aniž bych na to nějak pomyslel ? Jakto, že se někdy mi něco vybaví aniž bych na to myslel a naopak, když si např. něco chci vybavit, tak si to někdy přesně nevybavuji? Jak vůnec funguje mozek a vybavování si vzpomíneo a co může naopak poškodit naše drahocenné vzpomínky, mdloba, kolaps, dehydratace kráktodobý nepřísun kyslíku do mozku? Děkuji.