Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 27.prosinec 2:46

Proč jsou v České republice tak velmi drahé byty na prodej i byty na pronájem?

Bydlení a zahrada – Ostatní bydlení a zahrada

Mohl by mi zde někdo odpovědět proč jsou v České republice(vč.Ús­teckého kraje kde jsou byty velmi levné) tak velmi drahé byty na prodej i byty na pronájem,čím je to tedy tak způsobeno je to tím že se skoro vůbec nestaví nové byty a tím ceny starých i nových bytů ve stých panelových nebo cihlových domech i novostavbách letí tak velmi rychle astronomicky nahoru,velmi bych pochopil že ceny starých i nových bytů půjdou do miliónů korun a že je budou převážně kupovat zapadoevropané(Něm­ci, Rakušané, Britové, Američané, Izraelci a obyvatelé zemí bývalého SSSR..) jak se píše v tomto článku https://www.re­flex.cz/clanek/zpra­vy/97010/peti­nu-bytu-v-praze-kupuji-cizinci-stoupa-podil-zapadoevropanu.html ale proč tento byznys se takto bezhlavě přelévá i na severní a jižní moravu kde už i tady byty stojí okolo 1.500.000 až 2.500.000 korun za 2+1 a 3+1 ve velikosti cca 56m² až 75m² i v původním stavu!,kde je tedy problém?,ani realitní makleři nedokážou mi odpovědět,že v praze šetří na bydlení cca 20let? dá se to mu veřit? https://www.sez­namzpravy.cz/cla­nek/bytove-desatero-prazane-na-bydleni-setri-dvacet-let-jak-je-to-jinde-85127 je tímto možné aby byty na pronájem po České republice byly pomalu na stejné urovni jako v Praze dát např. za 3+1 o velikosti 61 m² ve Frýdku-Místku cca 15.000kč/měsícně? děkuji tímto za odpovědi.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 27.prosinec 2:49

Proč jsou v České republice tak velmi drahé byty na prodej i byty na pronájem?

Bydlení a zahrada – Ostatní bydlení a zahrada

Mohl by mi zde někdo odpovědět proč jsou v České republice(vč.Ús­teckého kraje kde jsou byty velmi levné) tak velmi drahé byty na prodej i byty na pronájem,čím je to tedy tak způsobeno je to tím že se skoro vůbec nestaví nové byty a tím ceny starých i nových bytů v panelových nebo cihlových domech i novostavbách letí tak velmi rychle astronomicky nahoru,velmi bych pochopil že ceny starých i nových bytů půjdou do miliónů korun a že je budou převážně kupovat zapadoevropané(Něm­ci, Rakušané, Britové, Američané, Izraelci a obyvatelé zemí bývalého SSSR..) jak se píše v tomto článku https://www.re­flex.cz/clanek/zpra­vy/97010/peti­nu-bytu-v-praze-kupuji-cizinci-stoupa-podil-zapadoevropanu.html ale proč tento byznys se takto bezhlavě přelévá i na severní a jižní moravu kde už i tady byty stojí okolo 1.500.000 až 2.500.000 korun za 2+1 a 3+1 ve velikosti cca 56m² až 75m² i v původním stavu!,kde je tedy problém?,ani realitní makleři nedokážou mi odpovědět,že v praze šetří na bydlení cca 20let? dá se to mu veřit? https://www.sez­namzpravy.cz/cla­nek/bytove-desatero-prazane-na-bydleni-setri-dvacet-let-jak-je-to-jinde-85127 je tímto možné aby byty na pronájem po České republice byly pomalu na stejné urovni jako v Praze dát např. za 3+1 o velikosti 61 m² ve Frýdku-Místku cca 15.000kč/měsícně? děkuji tímto za odpovědi.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 28.prosinec 10:55

Proč jsou v České republice tak velmi drahé byty na prodej i byty k pronájmu?

Bydlení a zahrada – Ostatní bydlení a zahrada

Mohl by mi zde někdo odpovědět, proč jsou v České republice (vč. Ústeckého kraje, kde jsou byty velmi levné) tak velmi drahé byty na prodej i byty na pronájem, čím je to tedy tak způsobeno, je to tím, že se skoro vůbec nestaví nové byty a tím ceny starých i nových bytů v panelových nebo cihlových domech i novostavbách letí tak velmi rychle astronomicky nahoru, velmi bych pochopil, že ceny starých i nových bytů půjdou do miliónů korun a že je budou převážně kupovat Západoevropané (Němci, Rakušané, Britové, Američané, Izraelci a obyvatelé zemí bývalého SSSR..), jak se píše v tomto článku https://www.re­flex.cz/clanek/zpra­vy/97010/peti­nu-bytu-v-praze-kupuji-cizinci-stoupa-podil-zapadoevropanu.html ale proč tento byznys se takto bezhlavě přelévá i na severní a jižní Moravu, kde už i tady byty stojí okolo 1.500.000 až 2.500.000 korun za 2+1 a 3+1 ve velikosti cca 56m² až 75m² i v původním stavu!,kde je tedy problém?,ani realitní makleři nedokážou mi odpovědět, že v Praze šetří na bydlení cca 20 let? Dá se to mu veřit? https://www.sez­namzpravy.cz/cla­nek/bytove-desatero-prazane-na-bydleni-setri-dvacet-let-jak-je-to-jinde-85127 je tímto možné, aby byty na pronájem po České republice byly pomalu na stejné urovni jako v Praze dát např. za 3+1 o velikosti 61 m² ve Frýdku-Místku cca 15.000kč/měsícně? Děkuji tímto za odpovědi.