Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 23.říjen 8:22

Už umožňuje PSD2 majitelům běžných účtů pokročilejší automatizaci mezibankovních transakcí ?

Finance a podnikání – Ostatní finance a podnikání

Je implementace PSD2 už dnes v bankách na takové úrovni aby umožnila automatizované pokročilejší mezibankovní operace majitelům běžných účtů ? Jmenovitě se mi jedná třeba o následující příklad. Nejpozději pět minut poté co na účtu A u banky X přistane výplata od odesilatele „chlebodarce s.r.o.“ pošli z této částky 80% na účet B u banky Y a 10% na účet C u banky Z, původní zůstatek na účtu přitom ponech nedotčený. Zdánlivě je to vlastně jednoduchá redistribuce prostředků, kterou ale dnešní primitivní trvalé platební příkazy vůbec neumožňují, měla by to umožnit PSD2 a případné aplikace třetích stran které podporují práci s mnoha bankovními účty v kterékoliv evropské bance. Jsme už dnes v tomto stavu implementace PSD2 aby výše uvedená automatizovaná redistribuce byla pro majitele běžných účtů dostupná ?

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 23.říjen 8:25

Už umožňuje PSD2 majitelům běžných účtů pokročilejší automatizaci mezibankovních transakcí ?

Finance a podnikání – Ostatní finance a podnikání

PSD2 je evropská směrnice, která bankám nařizuje výrazně vyšší míru interoperability s tvůrci aplikací třetích stran. Je ale implementace PSD2 už dnes v bankách na takové úrovni aby umožnila automatizované pokročilejší mezibankovní operace majitelům běžných účtů ? Jmenovitě se mi jedná třeba o následující příklad. Nejpozději pět minut poté co na účtu A u banky X přistane výplata od odesilatele „chlebodarce s.r.o.“ pošli z této částky 80% na účet B u banky Y a 10% na účet C u banky Z, původní zůstatek na účtu přitom ponech nedotčený. Zdánlivě je to vlastně jednoduchá redistribuce prostředků, kterou ale dnešní primitivní trvalé platební příkazy vůbec neumožňují, měla by to umožnit PSD2 a případné aplikace třetích stran které podporují práci s mnoha bankovními účty v kterékoliv evropské bance. Jsme už dnes v tomto stavu implementace PSD2 aby výše uvedená automatizovaná redistribuce byla pro majitele běžných účtů dostupná ?

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 23.říjen 11:05

Už umožňuje PSD2 majitelům běžných účtů pokročilejší automatizaci mezibankovních transakcí?

Finance a podnikání – Ostatní finance a podnikání

PSD2 je evropská směrnice, která bankám nařizuje výrazně vyšší míru interoperability s tvůrci aplikací třetích stran. Je ale implementace PSD2 už dnes v bankách na takové úrovni aby umožnila automatizované pokročilejší mezibankovní operace majitelům běžných účtů? Jmenovitě se mi jedná třeba o následující příklad. Nejpozději pět minut poté co na účtu A u banky X přistane výplata od odesilatele „chlebodarce s.r.o.“ pošli z této částky 80% na účet B u banky Y a 10% na účet C u banky Z, původní zůstatek na účtu přitom ponech nedotčený. Zdánlivě je to vlastně jednoduchá redistribuce prostředků, kterou ale dnešní primitivní trvalé platební příkazy vůbec neumožňují, měla by to umožnit PSD2 a případné aplikace třetích stran které podporují práci s mnoha bankovními účty v kterékoliv evropské bance. Jsme už dnes v tomto stavu implementace PSD2 aby výše uvedená automatizovaná redistribuce byla pro majitele běžných účtů dostupná?