Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 6.říjen 16:38

Zrušení studia na SŠ

Vzdělání a práce – Střední školy

Dobrý den, nemohla jsem najít odpověď na naší situaci na internetu, takže píšu sem.
Dcera minulý rok dělala přijímačky na střední školu, na obě střední školy se dostala s dobrými výsledky. Sama si vybrala horší možnost (měla IT a chovatel cizokrajných zvířat) a šla na chovatele.. Po měsíci školy ji došlo že z ní nic nebude a že se jí na té škole nelíbí. Volali jsme na tu 2. školu kam chtěla ale měli úplně plno a paní sekretářka nám řekla že pokud chce na jejich školu tak musí dělat znovu přijímačky a že ostatní SŠ taky praskají ve švech.
Chtela bych se zeptat tedy jaké máme možnosti. Dcera si bude dávat přihlášku na to IT a pak na nějaký učební obor (aby když neudělá přijímačky tak ať může jít alespoň někam). Šlo by ukončit studium na té střední škole kam chodí teď? Není zbytečné se stresovat nad známkami, učit se na předměty, které nevyužije? Chtěla ukončit studium a najít si do přijímaček brigádu, ale zas nevím jak to je s platbou sociálního a zdravotního nebo zdali na ní nebudou koukat skrz prsty že ukončila studium a dala by si jakoby roční odklad..
Děkuji za pomoc.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 6.říjen 19:28

Co dělat, pokud se dcera dostala na dvě SŠ a začala studovat na jedné z nich, ale nelíbí se jí tam?

Vzdělání a práce – Střední školy

Dobrý den, nemohla jsem najít odpověď na naši situaci na internetu, takže píšu sem.
Dcera minulý rok dělala přijímačky na střední školu, na obě střední školy se dostala s dobrými výsledky. Sama si vybrala horší možnost (měla IT a chovatel cizokrajných zvířat) a šla na chovatele. Po měsíci školy jí došlo, že z ní nic nebude a že se jí na té škole nelíbí. Volali jsme na tu 2. školu, kam chtěla, ale měli úplně plno a paní sekretářka nám řekla, že pokud chce na jejich školu, tak musí dělat znovu přijímačky, a že ostatní SŠ taky praskají ve švech.
Chtela bych se tedy zeptat, jaké máme možnosti. Dcera si bude dávat přihlášku na to IT a pak na nějaký učební obor (aby když neudělá přijímačky, tak ať může jít alespoň někam). Šlo by ukončit studium na té střední škole, kam chodí teď? Není zbytečné se stresovat nad známkami, učit se na předměty, které nevyužije? Chtěla ukončit studium a najít si do přijímaček brigádu, ale zas nevím, jak to je s platbou sociálního a zdravotního nebo zdali na ni nebudou koukat skrz prsty, že ukončila studium a dala by si jakoby roční odklad..
Děkuji za pomoc.