Zeptal/a se – 5.březen 10:41
Jídlo a vaření – Nápoje
Vařím si kávu, do hrnku dám lžičku rozpustné kávy, zaleju vaříci vodou a za určitou dobu piju, když mám potřebu tak usrkávám, když zapomenu a voda vychladne, vypiji studenou kávu. Teď jsem ale četl doporučení na citron. Uvařím si vodu, naleju do hrnku a vymačkám do něj citron a to také piju, usrkávám. Mám ale pocit, že tu vodu s citronem vypiju dříve než kávu, že teploty vody s citronem je vyšší, než teplota kávy. Ten vymačkaný citron nemůže tak rapidně snížit teplotu? Je to každopádně zajímavé a tak se ptám proč? Souvisí to s chutí slaný, sladký, hořký, kyselý a pod? Děkuji.
Zeptal/a se – 5.březen 10:45
Jídlo a vaření – Nápoje
Vařím si kávu, do hrnku dám lžičku rozpustné kávy, zaleju vaříci vodou a za určitou dobu piju, když mám potřebu, tak usrkávám, když zapomenu a voda vychladne, vypiji studenou kávu. Teď jsem ale četl doporučení na citron. Uvařím si vodu, naleju do hrnku a vymačkám do něj citron a to také piju, usrkávám. Mám ale pocit, že tu vodu s citronem vypiju dříve než kávu, že teploty vody s citronem je vyšší než teplota kávy. Ten vymačkaný citron nemůže tak rapidně snížit teplotu? Je to každopádně zajímavé, a tak se ptám proč. Souvisí to s chutí (slaný, sladký, hořký, kyselý) apod.? Děkuji.