Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 9.prosinec 15:44

Má Neptun něco společného s deštěm, resp.může mít Neptunova kašna něco společného s povodněmi v Liberci?

Kultura a společnost – Ostatní kultura a společnost

31. 7. 2010 se po asi 85 letech vrátila na libereckém náměstí Neptunova kašnahttps://www­.novinky.cz/va­se-zpravy/liberecky-kraj/liberec/339–209–neptunova-kasna-se-vratila-do-liberce.html
Ze zprávy ČHMÚ: 6. a 7. 8. 2010 zasáhly Liberecko ničivé povodně. Povodňové stavy na ostatním území ČR byly nevýznamné.
Vzpoměl jsem si na to v souvislosti s letošním natáčením nějakého filmu v Liberci. Zahraniční filmový producent slíbil jako revanš poškozenou sochu opravit. Místo Neptuna se letos na chvíli oblevila na jeho místě socha Dona Bosca, což je sice promě důvěryhodnější chlapík, než Neptun, ale uznávám, že má s Libercem snad ještě míň společného, než Neptun. Sochy řeckých a římských bohů jsou u nás na více místech, člověk chce asi mít na náměstí něco co ho přesahuje.
Velmi zajímavé mi přijde, že si tenkrát při povodních této souvislosti, tohoto vtipu přírody(?) snad vůbec nikdo nevšiml, lidi mají asi jiné starosti.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 9.prosinec 16:31

Má Neptun něco společného s deštěm, resp. může mít Neptunova kašna něco společného s povodněmi v Liberci?

Kultura a společnost – Ostatní kultura a společnost

31. 7. 2010 se po asi 85 letech vrátila na libereckém náměstí Neptunova kašna https://www.no­vinky.cz/vase-zpravy/liberecky-kraj/liberec/339-209--neptunova-kasna-se-vratila-do-liberce.html
Ze zprávy ČHMÚ: 6. a 7. 8. 2010 zasáhly Liberecko ničivé povodně. Povodňové stavy na ostatním území ČR byly nevýznamné.
Vzpomněl jsem si na to v souvislosti s letošním natáčením nějakého filmu v Liberci. Zahraniční filmový producent slíbil jako revanš poškozenou sochu opravit. Místo Neptuna se letos na chvíli objevila na jeho místě socha Dona Bosca, což je sice pro mě důvěryhodnější chlapík než Neptun, ale uznávám, že má s Libercem snad ještě míň společného než Neptun. Sochy řeckých a římských bohů jsou u nás na více místech, člověk chce asi mít na náměstí něco, co ho přesahuje.
Velmi zajímavé mi přijde, že si tenkrát při povodních této souvislosti, tohoto vtipu přírody(?), snad vůbec nikdo nevšiml, lidi mají asi jiné starosti.