anonym
Zeptal/a se – 20.srpen 14:23
Jídlo a vaření – Ostatní jídlo a vaření
Na této stránce: https://relax.lidovky.cz/tichy-skudce-skrob-v-potravinach-nas-pripravuje-o-prospesne-latky-a-stoji-i-za-obezitou-gt6-/zdravi.aspx?c=A180114_130558_ln-zdravi_ele
-
píšou o něco níže pod nadpisem Všeho moc škodí že Právě
brambory mají škrobu poměrně málo (do 18 procent), z nich získaný
škrob je ale vysoce koncentrovaný. Obecně platí, že čím je produkt
zralejší, tím méně obsahuje škrobu ve prospěch
jednoduchých cukrů.
Na jiné stránce na této: https://www.prozeny.cz/clanek/jake-jidlo-neni-dobre-ohrivat-budete-se-divit-kolik-ho-je-13443
-
píšou pod nadpisem Brambory že Ideální je jíst je čerstvě
uvařené nebo následně studené, protože v tu chvíli mají nejvyšší
procento škrobu.
Podle toho chápu, že zralejší brambory (neuvařené) mají nízký
procento škrobu.
A uvařené brambory (popřípadě následně vychladlé/studené brambory)
mají procento škrobu o mnohem vyšší.
Takže tím uvařením brambor v bramborech vytvořím více škrobu?
Zeptal/a se – 20.srpen 15:39
Jídlo a vaření – Ostatní jídlo a vaření
Na této stránce: https://relax.lidovky.cz/tichy-skudce-skrob-v-potravinach-nas-pripravuje-o-prospesne-latky-a-stoji-i-za-obezitou-gt6-/zdravi.aspx?c=A180114_130558_ln-zdravi_ele
-
píšou o něco níže pod nadpisem Všeho moc škodí, že
Právě brambory mají škrobu poměrně málo (do 18 procent), z nich
získaný škrob je ale vysoce koncentrovaný. Obecně platí, že čím je
produkt zralejší, tím méně obsahuje škrobu ve prospěch
jednoduchých cukrů.
Na jiné stránce na této: https://www.prozeny.cz/clanek/jake-jidlo-neni-dobre-ohrivat-budete-se-divit-kolik-ho-je-13443
-
píšou pod nadpisem Brambory že Ideální je jíst je čerstvě
uvařené nebo následně studené, protože v tu chvíli mají nejvyšší
procento škrobu.
Podle toho chápu, že zralejší brambory (neuvařené) mají nízký
procento škrobu.
A uvařené brambory (popřípadě následně vychladlé/studené brambory)
mají procento škrobu o mnohem vyšší.
Takže tím uvařením brambor v bramborech vytvořím více škrobu?