Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 10.únor 23:01

Je možno se k příteli přestěhovat?

Aktuality a zábava – Aktuality

je mi 15 let a doma to mám docela složité. Mám přítele už rok a půl a doma ho nikdo nesnese. Máma mi k němu zakázala jezdit. Byli jsme já a mám a pokaždé domluvení na každý druhý víkend spát u něho. Jenže poslední asi 3 měsíce už to nedodržujeme protože musím chodit o víkendech do práce máma mi řekla že jí „ulehčím s penězma“ přitom mi za měsíc dávala okolo500 kč nedostávala jsem kapesné jen každé ráno 20kč na svačinu. v týdnu sme byli domluvené že mám být doma do 9-ti hodin a o víkendu do 10-ti výdy když jsem chtěla být venku déle kontaktovala jsem mámu jenže poslední dobou mě přestala pouštět i ven. Doma se neustále hádáme kvůli tomu. Mám mladšího bráchu a myslím si že o ně se stará víc jak o mě. Nazajíma jí jestli jsem jedla. Od té doby co si vydělávám tak mámu zajímám jen když nepřijdu po práci domu nebo po škole nebo kdž nemá peníze tak přijde jestli bych jí nemohla půjčit. Máma mi řekla že všechny peníze co si vydělám dám příteli který je momentálně bez práce je mu 18 a bydlí s rodiči. Pokuď vím tak jsou to moje peníze a můžu si s nimi dělat co chci. Kupuji si za ně vše platila jsem si sama školu,jídlo, oblečení, na rodičích jsem závislá jen že mi dávají střechu nad hlavou o kterou nestojím z důvodu neustálích hádek a nevyslechnutí meho názoru. Máma už na mě několikrát chtěl volat policii ČR. I když věděla kde jsem. Každý večer se vracím domu do smluvené hodiny. roku2017 o velkých prázdninách u nás byla sestra(tátovo dcera z 1 manželství) a ta mi sdělila že mojí mámu v minulosti řešila sociálka z důvodu toho že když jsem byla malá tak jsem hrozně brečela a máma mě nemohla uklidnit tak mě přidusila polštářem. z dětství si bohužel nepamatuji nic. Doma se hádky táhnout od začátku vztahu s přítelem. Mámě jsem i nabízela seznámení s ním a jeho rodiči máma o to nestála mladého nakonec poznala ale jen tak že ho pozdravila a tím to haslo. Nevím co mám dělat a takové duslo už me opravdu doma nebaví v srpnu mi bude 16. Dne 9.10 2018 mi máma prohlížela pokoj od stropu až po podlahu každou poličku akaždý papír v mém spánku a vím to protože jsem zrovna telefonovala s přítelem na skypu kde je to i zaznamenané. Už hodněkrát mi máma sdělila že mi nevěří do dneška nevím důvod. Snažila jsem se s ní už hodněkrát nějak domluvit ale není s ní rozumné slovo. Je nějaká možnost bydlet s přítelem? Chodím na střední školu o víkendech mám brigádu. U nich mám to co mi doma chybí projev lásky, soucitu, a kamrádství. Zabezpečení pro mě mají peníze taky. Je nějaká možnost mi pomoct? Na koho se mám obrátit nebo co mám dělat?

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 11.únor 9:43

Je možno se v 15 letech přestěhovat k příteli? (Detaily situace viz níže.)

Aktuality a zábava – Aktuality

je mi 15 let a doma to mám docela složité. Mám přítele už rok a půl a doma ho nikdo nesnese. Máma mi k němu zakázala jezdit. Byly jsme já a máma pokaždé domluvení na každý druhý víkend spát u něho. Jenže poslední asi 3 měsíce už to nedodržujeme, protože musím chodit o víkendech do práce, máma mi řekla že jí „ulehčím s penězma“, přitom mi za měsíc dávala okolo 500 Kč, nedostávala jsem kapesné jen každé ráno 20 Kč na svačinu. V týdnu sme byli domluvené, že mám být doma do 9-ti hodin a o víkendu do 10-ti, vždy když jsem chtěla být venku déle, kontaktovala jsem mámu, jenže poslední dobou mě přestala pouštět i ven. Doma se kvůli tomu neustále hádáme. Mám mladšího bráchu a myslím si, že o něj se stará víc jak o mě. Nezajímá ji, jestli jsem jedla. Od té doby, co si vydělávám, tak mámu zajímám, jen když nepřijdu po práci domu nebo po škole nebo když nemá peníze, tak přijde, jestli bych jí nemohla půjčit. Máma mi řekla, že všechny peníze, co si vydělám, dám příteli, který je momentálně bez práce, je mu 18 a bydlí s rodiči. Pokud vím, tak jsou to moje peníze a můžu si s nimi dělat, co chci. Kupuji si za ně vše, platila jsem si sama školu ,jídlo, oblečení, na rodičích jsem závislá jen tak, že mi dávají střechu nad hlavou, o kterou nestojím z důvodu neustálých hádek a nevyslechnutí mého názoru. Máma už na mě několikrát chtěla volat Policii ČR. I když věděla, kde jsem. Každý večer se vracím domu do smluvené hodiny. V roce 2017 o velkých prázdninách u nás byla sestra (tátova dcera z prvního manželství) a ta mi sdělila, že moji mámu v minulosti řešila sociálka z důvodu toho, že když jsem byla malá, tak jsem hrozně brečela a máma mě nemohla uklidnit, tak mě přidusila polštářem. Z dětství si bohužel nepamatuji nic. Doma se hádky táhnou od začátku vztahu s přítelem. Mámě jsem i nabízela seznámení s ním a jeho rodiči, máma o to nestála, mladého nakonec poznala, ale jen tak ho pozdravila a tím to haslo. Nevím, co mám dělat, a takové dusno už mě opravdu doma nebaví. V srpnu mi bude 16. Dne 9. 10. 2018 mi máma prohlížela pokoj od stropu až po podlahu každou poličku a každý papír v mém spánku a vím to, protože jsem zrovna telefonovala s přítelem na Skypu, kde je to i zaznamenané. Už hodněkrát mi máma sdělila, že mi nevěří, do dneška neznám důvod. Snažila jsem se s ní už hodněkrát nějak domluvit, ale není s ní rozumné slovo. Je nějaká možnost bydlet s přítelem? Chodím na střední školu, o víkendech mám brigádu. U nich mám to, co mi doma chybí – projev lásky, soucitu, a kamarádství. Zabezpečení pro mě mají, peníze taky. Je nějaká možnost mi pomoct? Na koho se mám obrátit nebo co mám dělat?

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 11.únor 9:47

Je možno se v 15 letech přestěhovat k příteli? (Detaily situace viz níže.)

Aktuality a zábava – Aktuality

Je mi 15 let a doma to mám docela složité. Mám už rok a půl přítele a doma ho nikdo nesnese. Máma mi k němu zakázala jezdit. Byly jsme já a máma pokaždé domluvené, že budu každý druhý víkend spát u něho. Jenže poslední asi 3 měsíce už to nedodržujeme, protože musím chodit o víkendech do práce, máma mi řekla, že jí „ulehčím s penězma“, přitom mi za měsíc dávala okolo 500 Kč, nedostávala jsem kapesné, jen každé ráno 20 Kč na svačinu. V týdnu sme byly domluvené, že mám být doma do 9 hodin a o víkendu do 10, vždy když jsem chtěla být venku déle, kontaktovala jsem mámu, jenže poslední dobou mě přestala pouštět i ven. Doma se kvůli tomu neustále hádáme. Mám mladšího bráchu a myslím si, že o něj se stará víc jak o mě. Nezajímá ji, jestli jsem jedla. Od té doby, co si vydělávám, tak mámu zajímám, jen když nepřijdu po práci domu nebo po škole nebo když nemá peníze, tak přijde, jestli bych jí nemohla půjčit. Máma mi řekla, že všechny peníze, co si vydělám, dám příteli, který je momentálně bez práce, je mu 18 a bydlí s rodiči. Pokud vím, tak jsou to moje peníze a můžu si s nimi dělat, co chci. Kupuji si za ně vše, platila jsem si sama školu, jídlo, oblečení, na rodičích jsem závislá jen tak, že mi dávají střechu nad hlavou, o kterou nestojím z důvodu neustálých hádek a nevyslechnutí mého názoru. Máma už na mě několikrát chtěla volat Policii ČR. I když věděla, kde jsem. Každý večer se vracím domu do smluvené hodiny. V roce 2017 o velkých prázdninách u nás byla sestra (tátova dcera z prvního manželství) a ta mi sdělila, že moji mámu v minulosti řešila sociálka z důvodu toho, že když jsem byla malá, tak jsem hrozně brečela a máma mě nemohla uklidnit, tak mě přidusila polštářem. Z dětství si bohužel nepamatuji nic. Doma se hádky táhnou od začátku vztahu s přítelem. Mámě jsem i nabízela seznámení s ním a jeho rodiči, máma o to nestála, mladého nakonec poznala, ale jen tak ho pozdravila a tím to haslo. Nevím, co mám dělat, a takové dusno už mě opravdu doma nebaví. V srpnu mi bude 16. Dne 9. 10. 2018 mi máma prohlížela pokoj od stropu až po podlahu každou poličku a každý papír v mém spánku a vím to, protože jsem zrovna telefonovala s přítelem na Skypu, kde je to i zaznamenané. Už hodněkrát mi máma sdělila, že mi nevěří, do dneška neznám důvod. Snažila jsem se s ní už hodněkrát nějak domluvit, ale není s ní rozumné slovo. Je nějaká možnost bydlet s přítelem? Chodím na střední školu, o víkendech mám brigádu. U nich mám to, co mi doma chybí – projev lásky, soucitu, a kamarádství. Zabezpečení pro mě mají, peníze taky. Je nějaká možnost mi pomoct? Na koho se mám obrátit nebo co mám dělat?