Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 17.leden 21:35

nedá se říct jestli absolutní pravda existuje nebo neexistuje, jsou možné obě varianty?

Věda – Ostatní věda

  • absolutní pravda existuje, ale nikdo nemůže s jistotou říct jaká je, protože ani bůh ani vesmír, ani mimozenmská rasa která nás třeba naprogramovala, si nemůže být jistá jestli nad ním nejni další bůh, další vesmír, další mimozenstané, které to vytvorili… A teoreticky i ta nejnadrazenejsi entita, nemusí mít schopnost identifikovat pravdu, protože ona sama může být tvořena tím, že je nepředvídatelná, nestála, měnící, a to v takovém levelu, že se to prostě neopakuje, že vychází nové dosud nevýdané věci. Prostě že to není nijak naprogramované. Prostě že se něco stane, aniž by to mělo důvod! Prostě že teoreticky může existovat náhodný generátor, který je opravdu náhodný, který vytváří a mění věci tak že nejde určit ani předvídat jak to bude příšte, z jakého důvodu se to stalo atd. (např. že se mění za 100000 let gravitace opačným směrem, pak třeba začnou sněžit plyšový medvídci, pak se změní atomovy vody v něco úplně jiného apod.). A proto se nedá říct, jestli absolutní pravda existuje nebo neexistuje. Možné jsou totiž obě varianty.

:D

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 17.leden 21:37

nedá se říct jestli absolutní pravda existuje nebo neexistuje, jsou možné obě varianty?

Věda – Ostatní věda

  • absolutní pravda existuje, ale nikdo nemůže s jistotou říct jaká je, protože ani bůh ani vesmír, ani mimozenmská rasa která nás třeba naprogramovala, si nemůže být jistá jestli nad ním nejni další bůh, další vesmír, další mimozenstané, které to vytvorili… A teoreticky i ta nejnadrazenejsi entita, nemusí mít schopnost identifikovat pravdu, protože ona sama může být tvořena tím, že je nepředvídatelná, nestála, měnící, a to v takovém levelu, že se to prostě neopakuje, že vychází nové dosud nevýdané věci. Prostě že to není nijak naprogramované. Prostě že se něco stane, aniž by to mělo důvod! Prostě že teoreticky může existovat náhodný generátor, který je opravdu náhodný, který vytváří a mění věci tak že nejde určit ani předvídat jak to bude příšte, z jakého důvodu se to stalo atd. (např. že se mění za 100000 let gravitace opačným směrem, pak třeba začnou sněžit plyšový medvídci, pak se změní atomovy vody v něco úplně jiného apod.). A proto se nedá říct, jestli absolutní pravda existuje nebo neexistuje. Možné jsou totiž obě varianty. Napadnutelnost tohoto tvrzení vidím akorát v tom, že náhodnost nemůže být náhodná, což ale beru taky jen jako teorii.

:D

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 17.leden 22:25

Nedá-li se říct, jestli absolutní pravda existuje, nebo neexistuje, jsou možné obě varianty?

Věda – Ostatní věda

  • absolutní pravda existuje, ale nikdo nemůže s jistotou říct, jaká je, protože ani bůh, ani vesmír, ani mimozenmská rasa, která nás třeba naprogramovala, si nemůže být jistá, jestli nad ním nejni další bůh, další vesmír, další mimozemšťané, které to vytvorili… A teoreticky i ta nejnadřazenější entita nemusí mít schopnost identifikovat pravdu, protože ona sama může být tvořena tím, že je nepředvídatelná, nestála, měnící se, a to v takovém levelu, že se to prostě neopakuje, že vychází nové dosud nevýdané věci. Prostě že to není nijak naprogramované. Prostě že se něco stane, aniž by to mělo důvod! Prostě že teoreticky může existovat náhodný generátor, který je opravdu náhodný, který vytváří a mění věci tak že nejde určit ani předvídat jak to bude příšte, z jakého důvodu se to stalo atd. (např. že se mění za 100000 let gravitace opačným směrem, pak třeba začnou sněžit plyšový medvídci, pak se změní atomovy vody v něco úplně jiného apod.). A proto se nedá říct, jestli absolutní pravda existuje, nebo neexistuje. Možné jsou totiž obě varianty. Napadnutelnost tohoto tvrzení vidím akorát v tom, že náhodnost nemůže být náhodná, což ale beru taky jen jako teorii.

:D