Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 14.prosinec 11:38

Lze udit jakékoli maso. U nás se udí téměř výhradně vepřové. Samozřejmě syrové . Záleží i na druhu. Jaké budeš chtít mít uzené. Velmi libové až téměř suché, bude vhodná kýta, nebo kotleta. Mírně prorostlé krkovice. Více prorostlé potom bůček . Na uzení se většinou používá bůček s kůží. Jdou ale udit i jiné části. Například vynikající je uzené koleno. Specialitou v uzeném je třeba jazyk. Pes si zase pochutná na uzených nožičkách a uších.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 14.prosinec 11:44

Lze udit jakékoli maso. U nás se udí téměř výhradně vepřové. Samozřejmě syrové. Záleží i na druhu. Jaké budeš chtít mít uzené. Velmi libové až téměř suché, bude vhodná kýta nebo kotleta. Mírně prorostlé – krkovice. Více prorostlé – potom bůček. Na uzení se většinou používá bůček s kůží. Jdou ale udit i jiné části. Například vynikající je uzené koleno. Specialitou v uzeném je třeba jazyk. Pes si zase pochutná na uzených nožičkách a uších.