Odpověděl/a – 28.listopad 16:52
Maminka dělávala kakao tak, že na hrnek 250/300 ml dala asi 2 – 3 KL
kakaa.
Rozmíchala v troše vody, v malém plechovém kastrůlku.
Ještě bez cukru, opatrně, při stálém míchání (nepřipálit)
svařila.
Do bublinek, lehce, jakoby zredukovat vodu. Ke konci přidala
2 KL cukru krystal (přisladit se dá vždy). Přes kovové sítko vlila kakao
do připraveného horkého, téměř vařícího mléka. Promíchat.
Chutnalo všem lépe, než mléko + kakaový prášek ´kašička.
Babi dělávala celý hrnec, stál na kraji ploty kamen, připravený
k snídani.
Holandské jsem neměla snad 20 let. Jen „Holandského typu“ :)
Tedy toto: https://www.zbozi.cz/vyrobek/kavoviny-holandske-kakao-100-g/#utm_source=search.seznam.cz&utm_medium=hint&utm_content=products-opesBB&utm_ab=266%2F574%2C225%2F473%2C258%2F555%2C263%2F567&utm_term=k%C3%A1voviny-holandsk%C3%A9-kakao-100-g&utm_query=Kakao%20holandsk%C3%A9
Mám ráda kakao z Lidlu, je tmavší, což je prima, při pečení domácích
sladkých
koláčů, dezertů, perníků, bábovek apod.
S mlékem musím opatrně, tak kakao už téměř nesmím, tak už např. Van
Houten Kakao kupovat nebudu. Na pečení, je ho škoda :)
Odpověděl/a – 28.listopad 19:08
Maminka dělávala kakao tak, že na hrnek 250/300 ml dala asi 2 – 3 KL
kakaa.
Rozmíchala v troše vody v malém plechovém kastrůlku.
Ještě bez cukru, opatrně, při stálém míchání (nepřipálit)
svařila.
Do bublinek, lehce, jakoby zredukovat vodu. Ke konci přidala
2 KL cukru krystal (přisladit se dá vždy). Přes kovové sítko vlila kakao
do připraveného horkého, téměř vařícího mléka. Promíchat.
Chutnalo všem lépe než mléko + kakaový prášek (kašička).
Babi dělávala celý hrnec, stál na kraji ploty kamen, připravený
k snídani.
Holandské jsem neměla snad 20 let. Jen „Holandského typu“ :)
Tedy toto: https://www.zbozi.cz/vyrobek/kavoviny-holandske-kakao-100-g/#utm_source=search.seznam.cz&utm_medium=hint&utm_content=products-opesBB&utm_ab=266%2F574%2C225%2F473%2C258%2F555%2C263%2F567&utm_term=k%C3%A1voviny-holandsk%C3%A9-kakao-100-g&utm_query=Kakao%20holandsk%C3%A9
Mám ráda kakao z Lidlu, je tmavší, což je prima, při pečení domácích
sladkých
koláčů, dezertů, perníků, bábovek apod.
S mlékem musím opatrně, tak kakao už téměř nesmím, tak už např. Van
Houten Kakao kupovat nebudu. Na pečení, je ho škoda :)