Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 30.září 13:38

Záleží na okolnostech. V houbách se již od dětství vyznám celkem slušně, tudíž omezujícím faktorem je spíš ÚČEL. Podívej, třeba některé holubinky jsou pro někoho, kdo jí smaženici (já ji nemusím) vynikající houby, ale na sušení se nehodí. Já ještě tak „řízky“ (v trojobalu smažené klobouky masáků či bedel, to mi moc chutná) nebo houby naložené v octě. Houbové polévky, omáčky aj. prostě NEMUSÍM.

Ergo když mě třeba sourojezinky vytáhnou na houby, tak klidně i tu holubinku na smaženici vezmu (bo ony smaženici na rozdíl ode mne milují). Jinak standardně sbírám jen „tvrdé houby“ (vhodné na sušení) a i u nich většinu nálezu ihned rozdám. Prostě sbírám spíš houby pro potěšení (procházka lesem + navíc „něco z toho je“, to je u mne DOST důležité), než za kulinářským účelem. Tož asi tak. ;) :D :D

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 30.září 15:28

Záleží na okolnostech. V houbách se již od dětství vyznám celkem slušně, tudíž omezujícím faktorem je spíš ÚČEL. Podívej, třeba některé holubinky jsou pro někoho, kdo jí smaženici (já ji nemusím) vynikající houby, ale na sušení se nehodí. Já ještě tak „řízky“ (v trojobalu smažené klobouky masáků či bedel, to mi moc chutná) nebo houby naložené v octě. Houbové polévky, omáčky aj. prostě NEMUSÍM.

Ergo když mě třeba sourojezinky vytáhnou na houby, tak klidně i tu holubinku na smaženici vezmu (bo ony smaženici na rozdíl ode mne milují). Jinak standardně sbírám jen „tvrdé houby“ (vhodné na sušení) a i u nich většinu nálezu ihned rozdám. Prostě sbírám spíš houby pro potěšení (procházka lesem + navíc „něco z toho je“, to je u mne DOST důležité) než za kulinářským účelem. Tož asi tak. ;) :D :D