Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 12.červenec 18:33

"Psal se rok 1970, když ve městě Treviso v severní Itálii přišlo na svět neodolatelné tiramisu. Ačkoliv podobné recepty vznikaly už v dobách renesance v Sieně, Florencii a Benátkách, moderní obdoba této pochoutky se objevila teprve před necelými padesáti lety.

Představil ji cukrář Carminantonio Iannaccone. Jak sám uvedl, připravil tiramisu tak, že smíchal každodenní ingredience používané v regionu – silnou kávu, krémové mascarpone, vejce, likérové víno marsala a piškoty. Zdokonalit recept do současné podoby mu údajně trvalo dva roky.
Z Itálie do celého světa

Tiramisu v překladu znamená „povzbuď mě“, název vznikl díky obsahu silného espressa. V průběhu let si cukráři napříč Itálií přizpůsobovali recept podle svého a oblíbené tiramisu se z rodného Trevisa rozšířilo do celé země i za hranice. Dnes je jedním z vůbec nejznámějších italských receptů.

zde najdete i recept. Mlže srovnat s pravým italským

https://www.chef­shop.cz/blog-peceni/prave-italske-tiramisu--kde-vzniklo-a-jak-si-snadno-pripravit-vlastni/

V italském odkazu je recept na pravé italské, i s postupem.

https://www.la­cucinaitaliana­.it/ricetta/dol­ci-e-dessert/tiramisu/

Zda mně chutná? Nemohu odpovědět, protože žádné sladké moučníky nepřiravuji, ani nejím.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 13.červenec 0:01

"Psal se rok 1970, když ve městě Treviso v severní Itálii přišlo na svět neodolatelné tiramisu. Ačkoliv podobné recepty vznikaly už v dobách renesance v Sieně, Florencii a Benátkách, moderní obdoba této pochoutky se objevila teprve před necelými padesáti lety.

Představil ji cukrář Carminantonio Iannaccone. Jak sám uvedl, připravil tiramisu tak, že smíchal každodenní ingredience používané v regionu – silnou kávu, krémové mascarpone, vejce, likérové víno marsala a piškoty. Zdokonalit recept do současné podoby mu údajně trvalo dva roky.
Z Itálie do celého světa

Tiramisu v překladu znamená „povzbuď mě“, název vznikl díky obsahu silného espressa. V průběhu let si cukráři napříč Itálií přizpůsobovali recept podle svého a oblíbené tiramisu se z rodného Trevisa rozšířilo do celé země i za hranice. Dnes je jedním z vůbec nejznámějších italských receptů.

zde najdete i recept. Mlže srovnat s pravým italským

https://www.chef­shop.cz/blog-peceni/prave-italske-tiramisu--kde-vzniklo-a-jak-si-snadno-pripravit-vlastni/

V italském odkazu je recept na pravé italské, i s postupem.

https://www.la­cucinaitaliana­.it/ricetta/dol­ci-e-dessert/tiramisu/

Zda mně chutná? Nemohu odpovědět, protože žádné sladké moučníky nepřiravuji ani nejím.