Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 30.leden 18:40

Protože:

  • Donedávna byl považován za bezpečný
  • Je poměrně levný
  • Jsou levné (i provozně), spolehlivé a tiché tiskárny

Tiskárny jsou i bezúdržbové, jen se mění ty kotoučky, hluk jen od motorku co zabezpečuje posuv papíru, prakticky nemá co se tam porouchat. Alternativa: LASER nemá v malách tiskárnách místo (drahý, velký)
Inkoust: No dal by se použít, ale potíže s údržbou (zasychání), cenou, výměna inkoustu občas výměna tiskové hlavy,…
Jehličky: hlučné, výměna barvících pásků, jinak snad poměrně spolehlivé, drahá mechanika, levný provoz, pomalejší tisk. Ale kvůli tomu rámusu a částečně bordelu to nikdo nebude moc chtít. Navíc spotřebák: Buď folie, drahé (a jsou vlastně jen na jedno přetočení), nebo páska, která má méně kvalitní (pohledově) tisk, vyšší životnost, nižší cenu, je z ní bordel (pomalu se otrhávají vlákna)
Výhoda jehličkovek je ale také v tom, že účtenky neblednou – nejsou potíže s archivací.
Mám trochu přehled o platebních terminálech (netvrdím, že znám všechny, ale ty majoritně používané v ČR určitě) a nevím ani z doslechu o nějakém který by používal něco jiného než termotisk ☹

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 30.leden 19:53

Protože:

  • Donedávna byl považován za bezpečný
  • Je poměrně levný
  • Jsou levné (i provozně), spolehlivé a tiché tiskárny

Tiskárny jsou i bezúdržbové, jen se mění ty kotoučky, hluk jen od motůrku, co zabezpečuje posuv papíru, prakticky nemá co se tam porouchat. Alternativa LASER nemá v malých tiskárnách místo (drahý, velký)
Inkoust: No dal by se použít, ale potíže s údržbou (zasychání), cenou, výměna inkoustu, občas výměna tiskové hlavy,…
Jehličky: hlučné, výměna barvicích pásků, jinak snad poměrně spolehlivé, drahá mechanika, levný provoz, pomalejší tisk. Ale kvůli tomu rámusu a částečně bordelu to nikdo nebude moc chtít. Navíc spotřebák: Buď folie, drahé (a jsou vlastně jen na jedno přetočení), nebo páska, která má méně kvalitní (pohledově) tisk, vyšší životnost, nižší cenu, je z ní bordel (pomalu se otrhávají vlákna)
Výhoda jehličkovek je ale také v tom, že účtenky neblednou – nejsou potíže s archivací.
Mám trochu přehled o platebních terminálech (netvrdím, že znám všechny, ale ty majoritně používané v ČR určitě) a nevím ani z doslechu o nějakém, který by používal něco jiného než termotisk ☹