Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 6.listopad 14:12

Obecně české banky SMS docela podporovaly, protože je to pohodlné a přiměřeně bezpečné. Problém je, že důsledně vzato není SMS silné ověření (a tak to konstatuje i nová regulace platebních služeb PSD II), protože není nezávislé na prvním stupni (= přihlásím se před mobil a zároveň mi ten samý mobil dojde SMS). Proto se to dnes prosazuje přístup přes aplikace, kde je další prvek (otisk atd.). Více viz článek v odkazu.
Osobně s SMSkami nemám problém a pokud je nějaká banka umožuje pořád, např. pro malé částky, tak jsem pro. Do internetového bankovnictví se ale hlasím vždy z PC. Pokud tam někdo chodí z mobilu, tak doporučuju přejít spíš na aplikaci.

Zdroj: https://www.penize.cz/debetni-karty/408807-zmeny-v-placeni-na-internetu-sms-uz-nestaci

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 6.listopad 18:44

Obecně české banky SMS docela podporovaly, protože je to pohodlné a přiměřeně bezpečné. Problém je, že důsledně vzato není SMS silné ověření (a tak to konstatuje i nová regulace platebních služeb PSD II), protože není nezávislé na prvním stupni (= přihlásím se přes mobil a zároveň mi ten samý mobil dojde SMS). Proto se to dnes prosazuje přístup přes aplikace, kde je další prvek (otisk atd.). Více viz článek v odkazu.
Osobně s SMSkami nemám problém, a pokud je nějaká banka umožuje pořád, např. pro malé částky, tak jsem pro. Do internetového bankovnictví se ale hlásím vždy z PC. Pokud tam někdo chodí z mobilu, tak doporučuju přejít spíš na aplikaci.

Zdroj: https://www.penize.cz/debetni-karty/408807-zmeny-v-placeni-na-internetu-sms-uz-nestaci