Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 20.červen 17:52

Nespravedlivé to podle mně bylo. Už proto, že i v samotném Německu bylo spousta Němců, kteří byli proti Hitlerovi. Co pak teprv někde v Českém pohraničí? Na druhou stranu, myslím že to bylo asi jedno z nejrozumnějších řešení dané situace. I když by to podle všeho chtělo trochu dopilovat. Určitě ten odsun měl spoustu zbytečných obětí. Připadá mi ale dost pravděpodobné, že pokud by Němci zůstali u nás, bylo by dost obětí kvůli různým třenicím mezi válkou znepřátelenými rodinami. Odsunem ale byli roztrženi i sousedé, kteří spolu léta dobře vycházeli a ani válka na tom nic nezměnila.

Zkrátka válka byla jedním velkým prů**rem a ten smrad se táhl ještě spoustu let po jejím konci (a částečně se stále ještě táhne)

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 20.červen 18:52

Nespravedlivé to podle mě bylo. Už proto, že i v samotném Německu bylo spousta Němců, kteří byli proti Hitlerovi. Co pak teprv někde v českém pohraničí? Na druhou stranu myslím, že to bylo asi jedno z nejrozumnějších řešení dané situace. I když by to podle všeho chtělo trochu dopilovat. Určitě ten odsun měl spoustu zbytečných obětí. Připadá mi ale dost pravděpodobné, že pokud by Němci zůstali u nás, bylo by dost obětí kvůli různým třenicím mezi válkou znepřátelenými rodinami. Odsunem ale byli roztrženi i sousedé, kteří spolu léta dobře vycházeli a ani válka na tom nic nezměnila.

Zkrátka válka byla jeden velký prů**r a ten smrad se táhl ještě spoustu let po jejím konci (a částečně se stále ještě táhne).