Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 22.leden 11:08

Jak píší kolegové… V té teorii máš dost chyb.
Bez té soutěže by se spousta organismů vůbec nevyvinula (pokud zůstaneme u evoluční teorie). Spousta bylin je závislá na živočiších. Pokud by najednou zmizeli živočichové, s rostlinným světem by to dost zamávala. Pokud by se živočichové pouze nevyvinuli, pak by se rostlinný svět vyvíjel jinak.

Rozhodně není pravda že „Rostliny by tím neutrpěly“ (neomezeným růstem populace býložravců). Viděls někdy výběh nějakého hospodářského zvířete? Tak třeba pokud jsou slepice na menší zahradě, pak ze zahrady budeš mít během pár týdnů/měsíců holou pláň. Nepřežijí ani kopřivy. Stromy jakžtakž ano, ale nový strom tam nevyroste. Pak (pokud budeš chybět Ty jakožto zástupce té nejvyšší sorty) začnou zvířata chcípat hlady. Co je lepší? Riziko toho být loven, nebo smrt hlady pro většinu populace?

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 22.leden 15:26

Jak píší kolegové… V té teorii máš dost chyb.
Bez té soutěže by se spousta organismů vůbec nevyvinula (pokud zůstaneme u evoluční teorie). Spousta bylin je závislá na živočiších. Pokud by najednou zmizeli živočichové, s rostlinným světem by to dost zamávalo. Pokud by se živočichové pouze nevyvinuli, pak by se rostlinný svět vyvíjel jinak.

Rozhodně není pravda že „Rostliny by tím neutrpěly“ (neomezeným růstem populace býložravců). Vidělas někdy výběh nějakého hospodářského zvířete? Tak třeba pokud jsou slepice na menší zahradě, pak ze zahrady budeš mít během pár týdnů/měsíců holou pláň. Nepřežijí ani kopřivy. Stromy jakžtakž ano, ale nový strom tam nevyroste. Pak (pokud budeš chybět Ty jakožto zástupce té nejvyšší sorty) začnou zvířata chcípat hlady. Co je lepší? Riziko toho být loven, nebo smrt hlady pro většinu populace?