Odpověděl/a – 28.červen 9:08
Obojí.
Je dobré si po ránu umýt zuby hned po čůrání. Důkladně, kartáčkem jen
tak bez pasty, každý kout huby, řádně také pomasírovat dásně a
škrabkou na jazyk také oškrábat jazyk. Důkladně vyplachujeme! Tím se
odstraní celá zoo mikroorganismů, která se nám během noci v ústech
vytvořila a nemusíme se bát, že tu faunu spolykáme i se snídaní. Jdeme
snídat bez obav, že by nám chuť jídla ničila pachuť nějaké pasty, nebo
jinýho nesmyslu na kartáčku..
No, a po snídani si lehce* vyčistíme zuby zubní pastou a vypláchneme,
abychom měli po jídle svěží dech a abychom z úst odplavili zbytky
bůčku, tyrolského špeku, vajec, marmelády a nebo třeba jenom loupáků.
*Příliš se s tím nepáráme, abychom tu chemii z pasty v ústech moc
nerozptylovali. Mohli bychom si tím způsobit popáleniny citlivý sliznice
(ústní voda to umí taky!), kterými nám v noci, když spíme, do organismu
proniká zoo a tvoří záněty, nedejbože afty ;+)
Odpověděl/a – 28.červen 17:06
Obojí.
Je dobré si po ránu umýt zuby hned po čurání. Důkladně, kartáčkem jen
tak bez pasty, každý kout huby, řádně také pomasírovat dásně a
škrabkou na jazyk také oškrábat jazyk. Důkladně vyplachujeme! Tím se
odstraní celá zoo mikroorganismů, která se nám během noci v ústech
vytvořila a nemusíme se bát, že tu faunu spolykáme i se snídaní. Jdeme
snídat bez obav, že by nám chuť jídla ničila pachuť nějaké pasty nebo
jinýho nesmyslu na kartáčku…
No, a po snídani si lehce* vyčistíme zuby zubní pastou a vypláchneme,
abychom měli po jídle svěží dech a abychom z úst odplavili zbytky
bůčku, tyrolského špeku, vajec, marmelády anebo třeba jenom loupáků.
*Příliš se s tím nepáráme, abychom tu chemii z pasty v ústech moc
nerozptylovali. Mohli bychom si tím způsobit popáleniny citlivý sliznice
(ústní voda to umí taky!), kterými nám v noci, když spíme, do organismu
proniká zoo a tvoří záněty, nedejbože afty ;+)