Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 5.duben 16:49

Jistě tedy víš, že hnědnutí je výsledkem oxidace jablka. Pokud ho sníš, neni na tom nic nezdravého. Ale pozor. Pokud ho necháš několik dní tak je už hodně hnědé. Říká se tomu že je shnilé a to už určitě zdravé neni.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 5.duben 17:07

Jistě tedy víš, že hnědnutí je výsledkem oxidace jablka. Pokud ho sníš, neni na tom nic nezdravého. Ale pozor. Pokud ho necháš několik dní, tak je už hodně hnědé. Říká se tomu, že je shnilé, a to už určitě zdravé neni.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 5.duben 18:10

Jistě tedy víš, že hnědnutí je výsledkem oxidace jablka. Pokud ho sníš, neni na tom nic nezdravého. Ale pozor. Pokud ho necháš několik dní, tak je už hodně hnědé. Říká se tomu, že je shnilé, a to už určitě zdravé neni.
Oxidací začíná v podstatě k hnití ovoce. Čím dříve po oloupání sníš, tím lépe. Zůstává většina vitamínů a živin. Pokud ho necháš cca 2 hodiny/ záleží i na druhu jablka , teplotě a dalším/ a sníž ho,nepatrně se hodnota vitamínů sníží. Delší čas bych už raději nenechával. Pokud chceš uchovat déle nezahnědlé, ponoř ho do vody s kyselinou citronovou. Oxidace se o hodně zpomalí.
Přesná doba takto nejde stanovit. Kdy používat a kdy už ne.