Odpověděl/a – 5.duben 16:49
Jistě tedy víš, že hnědnutí je výsledkem oxidace jablka. Pokud ho sníš, neni na tom nic nezdravého. Ale pozor. Pokud ho necháš několik dní tak je už hodně hnědé. Říká se tomu že je shnilé a to už určitě zdravé neni.
Odpověděl/a – 5.duben 17:07
Jistě tedy víš, že hnědnutí je výsledkem oxidace jablka. Pokud ho sníš, neni na tom nic nezdravého. Ale pozor. Pokud ho necháš několik dní, tak je už hodně hnědé. Říká se tomu, že je shnilé, a to už určitě zdravé neni.
Odpověděl/a – 5.duben 18:10
Jistě tedy víš, že hnědnutí je výsledkem oxidace jablka. Pokud ho
sníš, neni na tom nic nezdravého. Ale pozor. Pokud ho necháš několik dní,
tak je už hodně hnědé. Říká se tomu, že je shnilé, a to už určitě
zdravé neni.
Oxidací začíná v podstatě k hnití ovoce. Čím dříve po oloupání
sníš, tím lépe. Zůstává většina vitamínů a živin. Pokud ho necháš
cca 2 hodiny/ záleží i na druhu jablka , teplotě a dalším/ a sníž
ho,nepatrně se hodnota vitamínů sníží. Delší čas bych už raději
nenechával. Pokud chceš uchovat déle nezahnědlé, ponoř ho do vody
s kyselinou citronovou. Oxidace se o hodně zpomalí.
Přesná doba takto nejde stanovit. Kdy používat a kdy už ne.