Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 23.březen 10:35

Ta otázka, snad, nestojí, je-li to vhodné, či-li nic; na to je odpověď, snad, jasná.

Je to nelegální, pravděpodobně i trestné. Pokud někdo skočí z okna, leží na zemi, tak si tam asi jenom tak jako nehoví, asi mu nebude zrovna třikrát nejlépe. Minimální povinnost každého, kdo to vidí a není zdravotnický pracovník, je zavolat lékaře, zpravidla zavolat na 911, nebo na národní číslo 155, nebo tak něco.

To ten pán, zjevně, neudělal, takže bude minimálně prověřován pro tr.čin neposkytnutí pomoci. Jestli bude obviněn a případně i odsouzen, to nevím, pokud byla opravdu na místě tuhá, jak žádná druhá, nebylo, vlastně, jakou pomoc poskytovat. To už je, ovšem, věc vyšetřování.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 23.březen 12:21

Ta otázka snad nestojí, je-li to vhodné, či-li nic; na to je odpověď snad jasná.

Je to nelegální, pravděpodobně i trestné. Pokud někdo skočí z okna, leží na zemi, tak si tam asi jenom tak jako nehoví, asi mu nebude zrovna třikrát nejlépe. Minimální povinnost každého, kdo to vidí a není zdravotnický pracovník, je zavolat lékaře, zpravidla zavolat na 911 nebo na národní číslo 155 nebo tak něco.

To ten pán zjevně neudělal, takže bude minimálně prověřován pro tr. čin neposkytnutí pomoci. Jestli bude obviněn a případně i odsouzen, to nevím, pokud byla opravdu na místě tuhá jak žádná druhá, nebylo vlastně jakou pomoc poskytovat. To už je ovšem věc vyšetřování.