Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 17.březen 19:40

Ne, není, a ani nemůže být.

Já mám rád polévku z kobry čínský – 蛇羹, hadí polévka se vaří, také, z hnědýho hada, což je velká, asijská, užovka, ta ale tak chutná není. Jako pořád lepší, než smaženej sejra, nebo gringo žrádlo, ale kobra je kobra (je to ten modrej had, takže: polévka z modrýho hada! 😅).

Číňani říkali: „polefka nený – nený chad!“. 🤷‍♀️ 皮蛋, kožený (stoletý) vejce mi normálně dováží a servírují, arciť se to nikde v Evropě nesmí officiálně prodávat. Ale hada nedovezeš – kobra čínská je na červený listině, v Evropě.

Prodávat jako maso, nebo v hospodě, to nesmíš – není to jateční zvíře. Jako myslím jiný hady, co nejsou na červený listině. Musel bys si vzít hada domů na vychování (https://www.od­povedi.cz/otaz­ky/vzali-byste-si-hada-domu-na-vychovani), a až doroste, klepnout. Jenom to nesmí být had na červený listině, nebo jinak chráněný, samozřejmě. Jo, a když to bude had jedovatý, Mistr cechu kuchařskýho by Tě musel zainstruovat, jak vyjmout ty jedový váčky a hadí maso nekontaminovat – jinak by byl pečenej had, nebo hadí polévka, poslední žrádlo, co bys kdy pozřel!

Hada si klidně můžeš vzít domů na vychování, a pak klepnout: jak jsem se dozvěděl skrze dotaz, nebude Ti to proti srsti, moc si s ním „nepopovídáš“. 😅

Princip je jinak stejný, jako – co já vím – se psím masem. Můžeš si pořídit psa a vychovat a klepnout ho, pokud teda dodržíš veterinární předpisy pro porážku (omráčit – zaříznout), tj. klepneš ho humánně. U nás to není illegální. Ale 단고기 국, polévku ze „sladkýho masa“, což doslovně přeloženo ze (severní) korejštiny znamená „단고기“ nemůžeš nabízet v „bistró asijá“, protože pes u nás není jateční zvíře. Stejně tak nemůžeš mít psí řeznictví.

Jasně, pes není had. Ale princip je stejný!

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 17.březen 22:23

Ne, není, a ani nemůže být.

Já mám rád polévku z kobry čínský – 蛇羹, hadí polévka se vaří také z hnědýho hada, což je velká asijská užovka, ta ale tak chutná není. Jako pořád lepší než smaženej sejra nebo gringo žrádlo, ale kobra je kobra (je to ten modrej had, takže: polévka z modrýho hada! 😅).

Číňani říkali: „polefka nený – nený chad!“. 🤷‍♀️ 皮蛋, kožený (stoletý) vejce mi normálně dováží a servírují, arciť se to nikde v Evropě nesmí officiálně prodávat. Ale hada nedovezeš – kobra čínská je na červený listině v Evropě.

Prodávat jako maso nebo v hospodě to nesmíš – není to jateční zvíře. Jako myslím jiný hady, co nejsou na červený listině. Musel bys si vzít hada domů na vychování (https://www.od­povedi.cz/otaz­ky/vzali-byste-si-hada-domu-na-vychovani), a až doroste, klepnout. Jenom to nesmí být had na červený listině nebo jinak chráněný, samozřejmě. Jo, a když to bude had jedovatý, Mistr cechu kuchařskýho by Tě musel zainstruovat, jak vyjmout ty jedový váčky a hadí maso nekontaminovat – jinak by byl pečenej had nebo hadí polévka poslední žrádlo, co bys kdy pozřel!

Hada si klidně můžeš vzít domů na vychování a pak klepnout: jak jsem se dozvěděl skrze dotaz, nebude Ti to proti srsti, moc si s ním „nepopovídáš“. 😅

Princip je jinak stejný jako – co já vím – se psím masem. Můžeš si pořídit psa a vychovat a klepnout ho, pokud teda dodržíš veterinární předpisy pro porážku (omráčit – zaříznout), tj. klepneš ho humánně. U nás to není illegální. Ale 단고기 국, polévku ze „sladkýho masa“, což doslovně přeloženo ze (severní) korejštiny znamená „단고기“, nemůžeš nabízet v „bistró asijá“, protože pes u nás není jateční zvíře. Stejně tak nemůžeš mít psí řeznictví.

Jasně, pes není had. Ale princip je stejný!